Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaz radia cb uniden 520 XL, jaką antenę do tego radia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem polecane na forum radio uniden 520XL, chce zamontować je w schowku pod włącznikiem świateł. Chciałbym zapytać jaka jest możliwość podłączenia radia. Nie chce podłączać pod gniazdko zapalniczki. Może ktoś zna w jaki sposób mogę dostać się bezpośrednio do akumulatora? Ewentualnie pod bezpiecznik (który?) Czy polecacie tego typu podłączenie? Kolejne pytanie dotyczy anteny. Interesują mnie dwa modele Sirio as-100 lub Willson Little Will. Którą z nich polecacie? Jak długiego kabla potrzebuje na swobodny montaż anteny (avant b6- wyjście od bagażnika). Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi. Z góry dziękuje. Wiem, że było już trochę informacji na ten temat ale wszystkich informacji nie mogłem się doszukać.

Opublikowano

Musisz zrobic otwór w schowku i przedostać sie do schowka gdzie sa bezpieczniki a z niego prosto do aku.

Antenkę z małych president florida lub missouri.

Z większych sirio ml145

Opublikowano

florida jest do bani bierz misouri :good:

i będziesz miał ładny zestaw :good:

Opublikowano

Zamiast tej przereklamowanej Missouri bierz tak jak planujesz- Sirio AS-100 , tańsza a o wiele lepiej "chodzi" :good:

Opublikowano

Mam takie radyjko ponad rok z anteną Sirio ML145 i jestem bardzo zadowolony :good:

więc wybrał bym Sirio AS100,jeżeli chodzi o zasilanie to poprzedni właściciel wyprowadził gdzieś ze skrzynki bezpieczników do dodatkowej nawigacji potrzebował :hi:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi, jak długi kabel jest potrzebny w b6 żeby wyprowadzić przez bagażnik antene? Na allegro są jeszcze anteny sirio turbo, co myślicie o tych antenkach? Jeśli pod bezpieczniki podłącząć to które to będą nr?

Opublikowano

Poszukaj na którym bezpieczniku jest 12V po zapłonie. KAbel najlepiej 3.60- 4m, na dłuższym mogą byc już straty.

Opublikowano
  • Autor

Przed chwilą rozmawiałem ze sprzedawcą anten cb i odradzał sirio as100, polecił za to sirio omega. Zna ktoś tą antenkę, warto ją kupić. Kosztuje oczywiście więcej od as-100

Opublikowano

Przed chwilą rozmawiałem ze sprzedawcą anten cb i odradzał sirio as100, polecił za to sirio omega. Zna ktoś tą antenkę, warto ją kupić. Kosztuje oczywiście więcej od as-100

da dlaczego odradzał? żebyś kupił to co mu zalega :decayed: możei lepsza jest ta omega ale AS-100 naprawdę daje rade :good:

Opublikowano

Sirio Triflex polecam. Używam tego wraz z Unidenem 520 od 2 lat. Zasięgi 3-4 km do przodu, do tyłu gorzej, ale wszystko co mam w aucie chodzi na jednej antenie której nikt nie skroi. No i jakoś to wygląda na aucie - nie "tymczasowe" magnesówki.

Opublikowano

W Avancie do schowka pod kierownicą 4 metry Ci nie wystarczą, musisz miec ok 4.30-4.50 żeby ładnie upiąc kabel (antenka przy klapie oczywiscie). Co do anteny .....lubie firme Sirio ale Omega moim zdaniem jest po prostu brzydka :decayed: . Zerknij na antenke Yosan Missouri, dobra jakosc wykonania - bedziesz zadowolony.

Opublikowano

Co do anten to w testach najlepszą anteną o długości nie przekraczającej 100 cm jest Sirio AS 100 na drugim miejscu jest Wilson. Ja mam AS 100 jak testowałem z brata anteną (Sirio ML 145, oba radia uniden 520) to zasięg wyniósł 9 km. Jak kupisz z magnesem 12,5 cm od ml 145 to przy 220 km/h nawet się nie poruszy.

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem antenkę sirio omega i jestem bardzo zadowolony z całego zestawu, biorę się niedługo z podłączenie do akumulatora lub pod bezpieczniki i w związku z tym mam jeszcze pyt. Czy potrzebuje jakiś specjalnych kabli prowadzących do akumulatora? Ewentualnie pod które bezpieczniki mogę podłączyć w b6? ( Ciężko mi spr bo nie mam próbówki 12V).

Opublikowano

Zamiast tej przereklamowanej Missouri bierz tak jak planujesz- Sirio AS-100 , tańsza a o wiele lepiej "chodzi" :good:

przereklamowana? nie powiedziałbym.. miałem Midlanda ML 145 i zbierała więcej z eteru.. ale również więcej szumów.... do użytku na trase Missouri z Unidenem 520 spokojnie wystarcza a wiele razy pierdykneła o brame garażową.. i ma znaczącą przewage nad tą Sirio.. przy predkosci powyzej 140 km/h nie kładzie się tak jak Sirio.. co przekłada się na zasięg