Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] dziwny odgłos poczas spadania z obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

3 tyg. temu zakupiłem Audi A4 B5 w sedanie z 2000 roku z silnikiem 1.9 TDi 116PS. Zauważyłem że podczas spadania z obrotów zarówno wysokich jak i niskich słychać jakby skąds uchodziło powietrze. Dodam że dwa tygodnie temu byłem na całościowym przeglądzie- Wszystko Ok, samochód został podpiety do komputera i niewykazał żadych błedów, 10tys, km temu wymieniono rozrzad z pompą wody. Jest to zastanawiajace dlaczego się tak dzieje zwłaszcza że samochód niestracił na mocy.

Prosze o waszą poradę ponieważ to moje pierwsze w życiu Audi i nieznam tej marki.

Pozdrawiam

[mod]popraw profil, zapoznaj się z regulaminem - Musashi[/mod]

Opublikowano

znaczy tak jakby sobie syczało coś? przewody od turbo sprawdź może ... znaczy ja bym tak zrobił ( wiem że nie traci na mocy ale sprawdzić nie zaszkodzi, kolega w swojej miał przypadek taki że syczało i wlasnie spowodowane było to pękniętym przewodem od turbo)

Opublikowano
  • Autor

moze i racja bo mechanik mi mówił że tam drobna nieszczelnośc była ale dopiero niedawno mi się to pojawiło. A nieuważasz że gdyby to było turbo to było by to słychać od wyższych obrotów a tutaj normalnie słychac nawet jak się dogazuje do 1200obr.?

Opublikowano

nie mówię że 100% to ale zalecam sprawdzić, przecież turbo pracuje cały czas , znaczy na niskich pracuje spokojnie .. ale pracuje:)

może być już słychać bo przecież obroty są zwiększone :) (tylko zbija mnie z tropu to że niema braku mocy) ale no sprawdź sobie nie zaszkodzi ... :audi:

Opublikowano
  • Autor

w poniedziałek stawiam samochód do mechanika bo mam tam jeszcze do wymiany termostat i wskazówke poziomu paliwa także napewno to też bede chciał zrobić....dzieki za radę

Opublikowano

no ale sam też poszukaj troszke .. a nie płać za wszystko .. np termostat (30 minut) sam wymień :) o wskaźniku nie mówię bo banał wymienic (20 minut) :) poczytaj na forum i sam coś zdziałasz .. :hi:

Opublikowano
  • Autor

nigdy w zyciu tego nierobiłem i niechce nic zepsuć...kompletnie się na tym nieznam jezeli chodzi o jakiekolwiek wymiany. Znam się tylko niestety na podstawowych rzeczach :P

Opublikowano

dobra spoko :) tylko pamiętaj nikt uczony się nie narodził :) a koledzy tutaj wszystko ładnie opisują więc poradził byś sobie :) ale jak wolisz .. daj znać jak będziesz znał przyczyny tego "syczenia" bo mnie to bardzo ciekawi ... trzymaj się :) szerokości :hi: