Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wytrzymałość sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam powiedzcie mi koledzy musiałem w swojej A4 wymienić sprzęgło kompletne zaczęło się slizgać, mam w131 ps , jaki przebiek wytrzymuje sprzęgło jak to jest u was czy przy 131 konnym silniku szybciej się zuzywa jak np 90 PS .

Opublikowano

Tutaj nie ma reguly :) wszystkie zalezy od stylu jazdy kierowcy . Przy normalnych eksploatacji pada po 170.000 km . U mnie tak bylo :gwizdanie: . Poprostu zuzyla sie juz okladzina i zaczelo slizgac :confused4: .

Opublikowano
  • Autor

A przebiegu jestes pewny na 100% w swoim aucie ze jest autentyczny :mysli:

Opublikowano

Tak :) auto posiadam szosty rok , moge dac VIN i sobie sprawdzisz .

Wczesniej tez troche poczytalem na forum po jakim czasie moze sie zuzyc tarcza sprzegla i zazwyczaj po tym przebiegu wymianka .Warto tez sprawdzic dwumas w jakim jest stanie :)

Opublikowano

Dużo na pewno zależy od stylu jazdy kierowcy. Mojego szefa znajoma wymienia sprzęgło co parę miesięcy. :)

Opublikowano
  • Autor

Nie no vin nie podawaj tak po prostu zapytałem o przebieg :rolleyes: ja swojego nie jestem pewny tylko zastanawiam się jeszcze ile skrzynia wytrzymuje jakie przebieg

Opublikowano

u mnie w AHU sprzeglo przejechalo 375tys.... :gwizdanie: ale na wiosne trzeba bedzie zastanowic sie nad wymiana

Opublikowano

u mnie sprzęgło jeszcze oryginal.najechane 215000. czuć że sie kończy ale jeszcze śmiało trzyma. za to w skrzyni haczy 3 bieg,ale to podobno wada tych skrzyń.

Opublikowano

U mnie padło po 141000 :gwizdanie:

Opublikowano

a ja na AWX mam juz prawie 300tys bez kilku setek i zadnych objaw slizgajacego lub zuzytego sprzęgła

Opublikowano

190 i jeszcze śmiało polata...

Opublikowano

ja w swoim mam 193tys i wszystko jest ok. pomimo że jest po virusie a z tego co gadałem ze znajomym mechanikiem to mówił mi że w tym modelu co mam to wymieniał gościom dopiero po ponad 300tys a samo zużycie zależy oczywiście od stylu jazdy. w moim poprzednim modelu również 90ps silnik 1z wymienić musiałem po 235tys ale tylko dla tego że poszła sprężyna choć samo sprzęgiełko było jeszcze w niezłym stanie i jeszcze sporo bym na nim pochulał

Opublikowano

Witam

od wczoraj kilka zdarzyło mi się, że nie mogłem wrzucić biegu 1 i wstecznego (innych nie próbowałem), dzisiaj zdarzyło mi się to samo tylko nie dało się wrzucić żadnego biegu. Wyłączyłem silnik , spróbowałem na sucho i wszystko było OK. Wtedy też po zgaszeniu i odpaleniu wszystko wróciło do normy.

Na codzień biegi wchodzą bardzo ładnie i lekko, jedynie 3 miała delikatny zgrzyt ale tylko przy szybkim wrzuceniu.

Co jest przyczyną sprzęgło się kończy ? Czy to raczej wina docisku? To i tak na to samo wychodzi , trzeba kupić komplet.

Ktoś miał podobne problemy?

Przebieg (na liczniku - oryginalnego nie znam) 218 tkm

Opublikowano

ja narazie mam 222824 :> i narazie jeszcze ori a chwyta tak od polowy wiec mysle ze cos sie jeszcze tam pokula :wink4: u mnie sa objawy ze jak nocke postoi to ciezej wchodza 1 i 2 a potem jest wszystko git. Jak myslicie...wina oleju ze by trzebabylo wmienic?? Jesli tak to jaki polecacie?? :decayed:

Opublikowano

a jak cenowo wychodzi wymina, u mnie bierze przy samej górze , co wymienic, sorki za pytanie ale nie znam sie na tym... hm?

Opublikowano

a jak cenowo wychodzi wymina, u mnie bierze przy samej górze , co wymienic, sorki za pytanie ale nie znam sie na tym... hm?

Jak się nie ślizga to się nie przejmuj tylko jeździj dalej. U mnie wysoko bierze od 50 tyś km i jak narazie wszystko jest ok a nie ma lekko po przenosi ponad 400nm.

Opublikowano
  • Autor

Cena kompletu z dwumasem plus robocizna zależy gdzie robisz od 1900 do 2400 zł