Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Uderzenie przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem (multitronic): podczas ruszania bardzo łagodnego wszystko jest ok ale jak chcę ruszyć normalnie nawet bez szaleństw :) uczucie jest takie jakby koła chciało podwinąć pod samochód i głośne uderzenie a w ogóle to najpierw jakby nie miał siły ruszyć a po chwili jest właśnie takie ostre szarpnięcie . Czy to są poduszki pod silnikiem lub skrzynią?? Słyszałem też o sterowniku zmiany biegów w skrzyni. Ostatnio doszedł też taki efekt że jak jadę i gwałtownie dodam gazu to czasami silnik wchodzi na obroty do 3tys chwilę szarpie i wraca do normy.

Co to może być podpowiedzcie

Opublikowano

Witam

Mam taki problem (multitronic): podczas ruszania bardzo łagodnego wszystko jest ok ale jak chcę ruszyć normalnie nawet bez szaleństw :) uczucie jest takie jakby koła chciało podwinąć pod samochód i głośne uderzenie a w ogóle to najpierw jakby nie miał siły ruszyć a po chwili jest właśnie takie ostre szarpnięcie . Czy to są poduszki pod silnikiem lub skrzynią?? Słyszałem też o sterowniku zmiany biegów w skrzyni. Ostatnio doszedł też taki efekt że jak jadę i gwałtownie dodam gazu to czasami silnik wchodzi na obroty do 3tys chwilę szarpie i wraca do normy.

Co to może być podpowiedzcie

A jak stoisz, np. na światłach, nie ma takiego efektu, jakby auto chciało ruszyć? Takiego szarpnięcia co jakiś czas? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

nie, auto zachowuje się normalnie tylko kiedy chce ruszyć jest taki efekt

Opublikowano

Moja wiedza na temat skrzyń automatycznych nie jest zbyt rozległa, a z tym przypadkiem, że auto samo ruszało miałem akurat do czynienia kiedyś w Volvo S60, dlatego spytałem.

Ale opisane objawy raczej nie wskazują na poduszki (np. to wchodzenie na 3 tys. obr.), więc chyba raczej będzie to usterka samej skrzyni (sterownika? :mysli: )

No nic, nie będę się lansował więcej, bo się nie znam. :wink4:

Opublikowano

Sprawdz poduszki pod skrzynią. Moj kolega mial to samo. Jak ruszał to miał takie uderzenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że masz racje z tą poduszką pod skrzynią bo jest w 2 częściach, jak tylko zrobię napiszę o efektach. dzięki[br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 22:12_________________________________________________Poduszka wymieniona i wszystko działa jak należy dzięki mateusz 1528 :hi: