Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Duży problem, gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pol roku temu do mojego audi 1.6 ahl 99 rok zalozylem instalke:

- magic jet

- reduktor kme silver

- stag 300 plus

Instalke skonfigurowalem sam i mapy tez(gzaownik skonczyl na autokalibracji) i bylo wszystko ok, do momentu az zaczalem kombinowac z temp przelaczania na gaz.

Mialem 30st,zrobilem 20,gasl,zrobilem 30 ok,zrobilem 25,gasl,wrocilem do 30 i lipa.

Mam ustawione "podgrzewanie wtysrkiwaczy"

Z rana : jade 2 km, przelaczas sie, gasnie,szarpie

Jak jest lekko rozgrzany: po chwili przelacza sie, gasnie

Jak goracy- zero problemow

To samo jak rano na samej benzynie pojade dluzej i na gaz to zero problemow.

A dzis mialem tak :

Dzis uzupelnilem plyn chlodniczny, wyczyscilem filtr fazy cieklej(nowego nie mialem, w starym bylo sporo rudego osadu).

Wyjechalem na trase, po powrocie auto stalo godzine. Ruszylem z parkingu, po 100metrach przelaczyl sie na gaz, silnik zgasl, zaczela migac szybko kotrolka na stagu(chyba awaria).

Zaczalem go krecic, po chwili z trudem odpalil, ale dioda szybko migala(czyli chodzil na benzynie), przejechalem 100metrow, wlaczylem gaz i pojechal dalej normalnie.

Dwa dni temu bylem u gazownika i stag pokazywal wtedy bledy:

- zbyt duze cisnienie, zbyt male cisnienie gazu.

Dziwi mnie jedna kwestia, jak regulowalem gaz, autokalibracja, mapy, pol roku temu, to cisnienia robocze stag ustawil na 1,07 a skad teraz ostatnio bylo 1,20.

Juz kiedys to zauwazylem, ze reduktor podnosi cisnienie.

Bylem u gazownika. Mowie mu ze pewnie padly wtryski, albo reduktor, a on na to, ze magici odesle na gwarancje.............

Opublikowano

Pokaż mapy i ustawienia. Pogrzewanie wtryskiwaczy wyłacz bo czesto to powoduje zalewanie silnika. Dodatkowo MJ nie lubia niskiej temp przełaczania i mogły sie zabrudzic ewentulanie silver mógł sie rozszczelnić, tak to jest jak sie chce na siłe zaoszczedzic na dobrym rozgrzaniu parownika.

Opublikowano
  • Autor

85132604.jpg

30850682.jpg

To pomojej korekcie. Wylaczylem podgrzewanie wtryskiwaczy. Ale napewno nie bede zadowolony. Bo kiedys, nie tyle co mi gasl, ale poszarpywal przy przelaczaniu, przygasal i tak funkcja go uzdrowila!

Zmienilem tez czas bledu na 200ms.

Bylem tez u gazwonika. Powiedzialem mu ze przelaczas sie i gasnie. Powiedzialem tez ze pozniej ciezko go odpalic. On stwierdzil, zezalewa go, siadl reduktor badz wtryski i ze mam w pon do niego wspasc i sprawdzi.

Wtryski chce sprawdzac w programie, po kolei je wylaczajac....[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 14:25_________________________________________________Witam, mam prosbe, czy ktos moglby przeanalizowac plik osc, chodzi o to za auto gasnie podczas przelaczenia. Temp mam ustawiona na 30stC, temp gazu w momecie przelaczenia jakies 6st. Z tego co zauwazylem w jednej chwili cisnienie rosnie do ponad 3, silnik chyba jest zalewany, gasnie i ciezko go pozniej odpalic.

http://wrzucacz.pl/file/6361294572543

Opublikowano

Przydałoby sie podniesc ciśnienie na reduktorze do 1,2bara i wtedy na nowo zrobic mapy bo duzo do porawy. Sprawdz czy masz takie same czasy wtrysku PB podczas pracy na LPG i PB. Skoro przy przełaczaniu wzrasta Ci cisnienie do 3bar to napewno parownik do kosza, pewnie puszcza gaz podcisnieniem w kol ssacy. Przydałoby sie zmienić w próg przełaczania na LPG ustaw na 1100 reszta bez zmian.

Opublikowano
  • Autor

Mapy robilem kilka miesiecy temu i wtedy byly w 100% pokryte, a wiadomo po czasie moga sie rozjechac.

Parownik jutro ma mi wymontowac i oddac do kme na gwarancje, czyli bede 3 tyg bez lpg, bo zastepczego nie musi dac, a nowym nie wspominajac.

Wyjda tylko jaja jak sie okaze ze to nie parownik, lecz np wtryski.....

Kiedys auto przelaczalo sie na 30st, obroty 600 i bylo wsio ok....