Opublikowano 12 Stycznia 201115 l witam potrzebuje odpowiedz na pytanie czy do AKNa podejdzie wtrysk z oznaczeniem E, powinien być 059 130 202 B, udało mi sie w dobrych pieniązkach znależć uzywkę, ale z końcóką E, niby od passata, czym one sie różnią, czy podejdzie??? dzieki za odpowiedzi[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 11:01_________________________________________________naprawdę nikt nie wie od czego jest ten E????
Opublikowano 12 Stycznia 201115 l Ten z końcówką E jest od silnika AKE 180 kM i bezpośrednio nie podejdzie do AKN, musiałbyś wymienić końcówkę wtrysku.
Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Autor Ten z końcówką E jest od silnika AKE 180 kM i bezpośrednio nie podejdzie do AKN, musiałbyś wymienić końcówkę wtrysku. no dobrze wiem że od AKE, w katalogach sprawdziłem cisnienie nominalne i maja tak samo, wiec czym dokładnie sie różnią??? Ekologia???? AKe ma kata zaraz za turbo, AKn pod podłogą, moce tych silników też te same bo AKn i ake po chipie maja max +/- 190 kucy, tyle ze w A6 jest FMIC??? narazie auto stoi, bede rozbierał jak bede pewny.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2011, 17:37_________________________________________________witajcie, wciaż auto stoi, nadal nie uzyskałem informacjii czym te wtryski się róznią, może jednak ma ktoś info, pozdro[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 19:25_________________________________________________witam ponownie,. nikt nic nie wie, na temat róznicy w tych wtryskach, jężdżę juz jakiś czas na tym E, niestety troche przykopca i korekcje na Vagu są duże w stosunku do niego, może ktos podpowie???[br]Dopisany: 20 Październik 2011, 09:30_________________________________________________ponownie odgrzewam, dorwałem B na wymianę z tym E, niestety jak sie zagrzał to padł, wiec auto znów stoi,. szukam i szukam na alledrogo, i zastanawia mnie dlaczego niektóre AFB miały ten wtrysk z E, czym rózni sie AKN od AFB??? tu jest fajny opis: http://autopartmaster.com/en/?action=catalog_show&cat=audi&t_id=72655&added_=AUDI%20Audi%20A8%202001%20%C4%E2%E8%E3%E0%F2%E5%EB%FC,%20%D1%F6%E5%EF%EB%E5%ED%E8%E5 a co z wtryskami bez literki,. panowie pomóżcie w wyjaśnianiu, dzieki
Opublikowano 11 Grudnia 201114 l Autor ja miałem w dwóch silnikach 2.5 tdi afb 150 KM wtrysk z końcówką E dzieki za wypowiedź, adekwatnie do tego czym więc różni się silnikb badź pompa od AFB/akn/ake180ps