Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Spadek ciśnienia gazu przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam następujący problem. Przy ostrzejszym przyspieszaniu na gazie autko nieco się przydławia w okolicach 3500 obr/min.

Mam sterownik gazowy Zavoli Alisei, listwę z wtryskiwaczami Valtek czerwone czy jakoś tak, czujnik ciśnienia AEB 013 i reduktor zmieniony na nowy niecały rok temu Zavoli Zeta S. 6 miesięcy temu byłem na regulacji gdzie gaziarz ustawił mi mapę i wszystko właściwie było ok. Ostatnio pojawił się następujący problem: mam automatyczną skrzynię biegów i przy ostrym ruszaniu z miejsca (pedał gazu do podłogi) pojawia się delikatne przytłumienie mocy (czasem zanika po wejściu na na prawdę wysokie obroty). Zarejestrowałem parametry podczas takiej jazdy programem zavoli alisei i zauważyłem, że w momencie wejścia na 5000 obr/min ciśnienie gazu spada z 1,22 nawet na 0,45. Czy to jest normalne?

Można by sądzić , że reduktor nie trzyma ciśnienia ale 10 miesięcy temu był zakładany nowy. Filtry gazu wymienione i świece też. Na benzynie jest ok.

Proszę o pomoc :)

Dziękuję

Opublikowano

Po pierwsze wtryski sie nie nadaja do tego silnika, reduktor nie odpowiedni do turbo( za słaby). Załóż Scorpiona GT/ST lub EG200 turbo lepsze wtryski i bedzie dobrze. Przydałoby sie zajrzec do butli czy dobrze jest załozona oraz kiedy były zmieniane filtry.