Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Uszczelniacz walu korbowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam wyciek na wale od strony skrzyni biegow i nie bardzo wiem jak sprawdzic bez wyjmowania skrzyni jaki simering kupic bo sa 2 rozne w roznych cenach oczywiscie Erlinga (po 40 i 130 PLN)jeden do nr silnika 390000 i drugi po tym nr.problem polega na tym ze niebardzo moge znalesc nr silnika a do tego silnik byl wymieniany rowniez na AHU w AUDI ale w niemczech mam papiery na to ale nie ma zadnego numeru,silnik wymieniony w roku 2003 i jestem z kropce.

Moze ktos wie jak to mozna sprawdzic,oraz jakie moga byc koszty robocizny.

Opublikowano

Z tego co ja wiem to nie ma dostepnych samych zimeringow.

Tylko i wylacznie cale z obudowa, a koszt jest wtedy wiekszy.

Ale moze sie myle. Pytalem i w ASO i w sklepach :P

Opublikowano

To ja juz nie wiem mi mowili, zxe tylko z korpuem to wystepuje.

Ale widocznei albo wtedy nei byly dostepne albo ktos mnei robil w konia.

Opublikowano
  • Autor

niewiem,ja to znalazlem ale niewiem jaki mam nr silnika i jak i gdzie to sprawdzic

Opublikowano

A masz tylko dylemat jaki rozmiar bo w tym katalogu sa 2 rodzaje?

Jesli tak to w ETCE latwo znalezc bo do wszystkich TDI 1,9 i kilku benzynowych byly takie same

Opublikowano
  • Autor

W mojej wersji ETKI nie ma rozmiaru tylko jest nr 028 103 171F z adnotacja zamiennik i nic wiecej nie ma

Opublikowano

Bo ETKA pokazuje,z e nie ma uszczelniacza tylko, ze jest caly kolnierz (obudowa) z uszcelniaczem.

Az jestem ciekaw i jutro moze podjade do sklepu i sie zapytam.

Opublikowano
  • Autor

skoro jest dostepny sam uszczelniacz to po co kupowac z kolnierzem?czy tak poprostu trzeba?

Opublikowano

Jesli dostaniesz sam uszcelniacz to kupuj.

Ja tylko mowie jak ja kupowalem to nei bylo nigdzie dostepnego samego tylko i wylacznei z kolnierzem.

Zadzwon jutro to sie wszystkiego dowiesz i bedzie po sprawie i napisze jak to jest.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

dostepny jest sam uszczelniacz w inter Cerze,jak i w innch sklepach,jedyny problem jest z jakiej firmy kupic,sa z ERLING,HANS PRIES,GOETZE,FEBI BILSTEIN,CORTECO,i wiele innych,teraz dylemat ktore sa dobre?moze ktos ma te przyjemnosc za soba i doradzi ktory warto kupic.

Opublikowano

Podobno Corteco jest bardzo dobra firma.

To ja tyle kasy wydalem, a tu uszczelniacze dostepne. :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Pikuś,gapowe sie plac,na szczescie jest internet a to kopalnia wiadomosci,ale niestety nie znalazlem nic o jakosci tych uszczelniaczy,a sklepie tez mowia ze CORTECO sa dobre,a w innym ze lipa i polecaja ERLINGA,wiec ????badz tu madry.....

Opublikowano

tylko, ze ja kupujac z obudowa mam wieksza pewnosc, ze nie bedzie cieklo ponownie bo byl juz innego typu uszczelniacz.

Cena w Skodzie to cos kolo 150 zyla wiec nie malo, ale u mnie duzo rozbierania :quattro:

Opublikowano
  • Autor

rozbierania to u mnie tez nie malo,ja dokupie dodatkowo uszczelke pod pokrywke to koszt jakies 8 PLN w ASO wiec mysle ze bedzie dobrze,jesli chodzi o uszczelniacz to wiem ze jest to w tej chwili jako jedna czesc i pewnie konstrukcja jest inna,poniewaz byly z tym problemy

• 5 lat później...
Opublikowano

Pany nie długim czasie zabieram sie za wymianę uszczelniacza na wale z przodu.. Może wie ktoś z was jaki tam jest?czy sam uszczelniacz cz czy z jakąś obudowa?No i jakiej firmy polecacie kupić.