Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Cieknący EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam AWX dzisiaj bylem u mechanika wymieniał mi rozrząd i zauważył ze poci się zawór EGR pytam się go dlaczego się poci a on mówi ze turbina puszcza olej i nie długo będę musiał pomyśleć nad jej regeneracja nie wiem co na ten temat myśleć czytałem dużo na ten temat na forum i wiem ze EGR w tych silnikach to normalka ze po jakimś czasie puszcza olej ale skąd ten olej się bierze tam a z turbina nie mam problemów nie śwista nic nie obciera wkręca na obroty jest sucha myślę ze wystarczy wymienić EGR ale ten mechanik mi namieszał w głowie z ta turbina proszę o pomoc co wy o tym myślicie :mysli:

Opublikowano

przegladałes forum? :naughty:

olej w dolocie to dwa zrodla: turbina puszcza lub odma

Zacznij od obejrzenia odmy, z niej czesto duze ilosci oleju dostaja sie do dolotu

Opublikowano
  • Autor

Dokładna diagnoza wykazała ze to turbinka czyli czeka mnie regeneracja :kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam ten sam problem cieknie mi EGR do tej pory sie pocił ostatnio go powycierałem jeździłem [po mieście było ok ale jak pojechałem w trasę do Austrii i z powrotem to wyciek znacznie bardziej jest widoczny . co mam zrobić ? czy to faktycznie turbinka autko dobrze się zbiera jezdzi ok. [br]Dopisany: 12 Luty 2011, 15:08_________________________________________________Dodam że wyciek jest w górnej części zaworu z pod tego kapturka są tam takie dwa otwory po prawej i po lewej ten po lewej jest zalany jakąś żywicą nie wiem chyba ktoś celowo ten otwór zalał a wyciek jest z tego prawego otworu podejrzewam że to są jakieś odpowietrzniki co by się stało jak bym drugi otwór zaklejił?

Opublikowano

a mnie mechanik powiedział że nie ma sensu nic przy tym robic i narażac się na koszty na siłę, oleju nie muszę dolewac od wymiany do wymiany