Kuba, Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 WITAM!!! Mam problem audi a4 1.6 ADP po krótkiej pracy czyli zagrzanie silnika do około 30 stopni zaczyna szarpać nie zbiera się na obroty brakuje mu mocy VAG żadnych błędów nie pokazuje co jest najdziwniejsze po odpięciu czujnika temperatury silnik pracuje idealnie wymieniłem czujnik temp na nowy lecz dalej to samo nawet na zagrzanym silniku jak tylko odłączę czujnik temp silnik dobrze chodzi na gazie nic się nie dzieję sprawdzony dolot wszystko szczelne proszę o pomoc i jakieś sugestię
wojtek26 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Z Twojej wypowiedzi wnioskuje że na LPG chodzi dobrze a problem jest na PB dobrze mysle? boi napisałes to troche nie zrozumiale. Jezeli chodzi źle tylko na PB to po 1 nie ten dział, po 2 widac ze masz problem ze składem mieszanki ( za ubogo) napisz jaką masz instalacje LPG czuy sekwencje czy 2 generacje. Jezeli masz sekwencje to doszukiwałabym sie problemu we wtryskiwaczach, moga byc zabrudzone, w sondzie moze oszukiwac ( na LPG moza wzbogacic mieszanke ze bedzie chodził OK) lub w pompie paliwa. Jezeli masz 2 generacje to moze byc przepływka,, sonda, pompa paliwa, rozjechana mapa PB.
Kuba, Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 tak na lpg chodzi dobrze gas 2 gen nie sekwencja przepływka sprawdzona VAGIEM parametry pokazuje dobrze pompa paliwa ale czemu skoro po odpięciu czujnika temperatury jest ok i auto chodzi jak powinno [br]Dopisany: 02 Luty 2011, 13:22_________________________________________________i co jeszcze zauważyłem jak tak szarpie i nie może się zebrać to pokazuje spalanie w granicach 50l/100km
Rekomendowane odpowiedzi