Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Pęcherzyki powietrza w przewodzie paliwowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Tak jak w temacie... mam problem z tymi pęcherzykami powietrza które pojawiają się w przezroczystym wężyku przy pompie.

Filtr mam nowy (mann) opaski nowe ( obejmy) Podgrzewacz paliwa nowy. Pompa wtryskowa Nowa. Auto zapala normalnie i jeździ normalnie.

Jednak nie pokojom mnie te pęcherzyki powietrza które pojawiają ie dopiero wtedy gdy pobujam trochę samochodem, lub gdy zacznę poruszać gwałtownie filtr paliwa.

Na biegu jałowym jaki i po przegazowaniu auta te pęcherze ie nie pojawiają( oczywiście jak nie ruszam buda i nie dotykam filtra). Podejrzewam ze jak jadę autem to te pęcherze się będą pojawiać, a niechcialbym znowu wymieniać pompy javascript:void(0); Niemam pojęcia gdzie jest nieszczelność. Na starej pompie zrobiłem mały eksperyment i ominołem całkowicie filtr paliwa , no i wtedy pęcherze sie nie pojawiały. Wiec najprawdopodobniej coś z filtrem jest nie tak. Moze ktoś doradzi co mam zrobić zeby te pęcherze w jakimś stopniu zlikwidować?? Dodam jeszcze ze zbiornik paliwa mam prawie zawsze pełny.

Opublikowano

czesc

sprawdz filtr, najlepiej wymień, sprawdz szczelność przewodów, i o-ringu pod zaworkiem zwrotnym,

w najgorszym wypadku pompka spietrzająca w baku za mało daje, ???? ale to rzadkość,

a może gdzieś jest wężyk troche przetarty??? i mało to widac

Opublikowano
  • Autor

czesc

sprawdz filtr, najlepiej wymień, sprawdz szczelność przewodów, i o-ringu pod zaworkiem zwrotnym,

w najgorszym wypadku pompka spietrzająca w baku za mało daje, ???? ale to rzadkość,

a może gdzieś jest wężyk troche przetarty??? i mało to widac

Pompka w baku to raczej nie , bo tak ja pisalem zbiornik mam prawie pełny ( rzadko kiedy zchodze ponizej polowy zbiornika)wiec pompka nie pracuje wtedy.

O ring na filtrze tez już był wymieniany na większy, mniejszy itp , tez nie pomogło.

Jutro spróbuje wymienić filtr na inny i wymienię kawałek węża ( tego za filtrem co idzie do wężyka przezroczystego) bo ma juz swoje lata i moze zeczywiscie gdzies jest pęknięty i tego nie widać.