Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Dziwne buczenie w okolicach silnika help!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

sprawa wygląda dosyć dziwnie, a mianowicie rano odpalam auto jade do Łodzi i jest ok, w drodze powrotnej słysze takie dziwne dudnienie :confused4: i zauważyłem, że gdy jade wolno na 2 biegu nie słychac tego dudnienia i na biegu jałowym też chodzi raczej normalnie, gorzej jak rozpędzam się i wtedy to słychać bardziej, i potem gdy jade juz 90-100 czy tez 120 ten dzwiek jest jednostajny...

dziękuje za pomoc w tym temacie :good::hi:

P.S nie jest to związane z oponami zimowymi, bo zostały wyważone...cały czas jest to buczenie... przypomina to jakby ,,nakręcanie bączka" i związane jest prawdopodobnie z obrotami...

orientuje się ktoś co to moze być?

Opublikowano

Witam,

sprawa wygląda dosyć dziwnie, a mianowicie rano odpalam auto jade do Łodzi i jest ok, w drodze powrotnej słysze takie dziwne dudnienie :confused4: i zauważyłem, że gdy jade wolno na 2 biegu nie słychac tego dudnienia i na biegu jałowym też chodzi raczej normalnie, gorzej jak rozpędzam się i wtedy to słychać bardziej, i potem gdy jade juz 90-100 czy tez 120 ten dzwiek jest jednostajny...

P.S nie jest to związane z oponami zimowymi, bo zostały wyważone...cały czas jest to buczenie... przypomina to jakby ,,nakręcanie bączka" i związane jest prawdopodobnie z obrotami...

Ja miałem bardzo podobnie u siebie, seat exeo, ten sam dokładnie silnik, zauważyłem pod maską że łączenia dolotu powietrza do filtra ( nie wiem czy fachowo to nazwałem ) się delikatnie wypinają, skleiłem zwykłą taśmą profilaktycznie obie części i od tej pory cisza, nie wiem na ile to było powiązane ze sobą oraz jak to jest rozw. w B8, ale być może to ta sama historia. Tu pogladowe zdjęcie jak to wygląda w exeo i zaznaczone wspomniane miejsce:

http://img101.imageshack.us/img101/4556/c1672728810.jpg

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Ja miałem bardzo podobnie u siebie, seat exeo, ten sam dokładnie silnik, zauważyłem pod maską że łączenia dolotu powietrza do filtra ( nie wiem czy fachowo to nazwałem ) się delikatnie wypinają, skleiłem zwykłą taśmą profilaktycznie obie części i od tej pory cisza, nie wiem na ile to było powiązane ze sobą oraz jak to jest rozw. w B8, ale być może to ta sama historia. Tu pogladowe zdjęcie jak to wygląda w exeo i zaznaczone wspomniane miejsce:

http://img101.imageshack.us/img101/4556/c1672728810.jpg

posprawdzałem te łączenia i wszystko jest wporządku :kwasny:

jakieś inne pomysły co to moze byc? :gwizdanie: