Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szwankuje licznik w Audi A4 B5 1.9 TDI 1Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niestety u mnie jednak problem jest troszeczkę inny niż w opisywanym wyżej przypadku tzn wskazówka nie zatrzymuje się na zerze tylko ciut wyżej i w tedy przy ponownym odpaleniu drga jakby próbuje się wyzerować i nie działa.

Zastanawia mnie jednak co ma temperatura do działania i niedziałania licznika.

Rozbierałem licznik ostatnio i rozebrałem nawet ten silniczek od prędkościomierza tzn wyskoczyły mi trybka i ośka od wskazówki i nie widziałem nic nadzwyczajnego poza tym że ktoś już wymieniał lub poprawiał luty na silniczkach. Po tym ostatnim grzebaniu miałem raz przypadek że wskazówki nie działały po odpaleniu i w czasie jazdy przy konkretnym depnięciu (wysokie obroty) liczniki zaczeły działać czego wcześniej nigdy nie było - jak działały to działały a jak nie to nie. Pewnie ma to związek z tym że rozebrałem silniczek.

Niewiem jak on działa skąd wie (czy nie wie ) że się wyzerował - czyżby tylko dlatego że ośka od wskazówki w silniczku oprze się o ogranicznik?

Chyba poszukam używki w internecie. Nie mam immo wiec przy liczniku od 1.8 powinno być plug &play

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

chłopaki pomózcie ten licznik mnie dobije przy wilgoci zazwyczaj rano na zimnym silniku zegary działaja a jak odpale przejade kawalek i zgasze to po ponownym odpaleniu wskazowka obrotomierza zaczyna drgac i juz nie dzialaja zegary komputer nic nie pokazuje nawet po kasacji bledow myslalem ze to czujnik na skrzyni wymieniłem i wraz to samo nawet podpiąłem zegary od anglika wtedy było na odwrot predkosciomierz drgał moj znajomy ma identyczny problem. licznik juz rozbierany byl i sprawdzany wygladał na wporzadku. pomozcie z góry dzieki[br]Dopisany: 19 Sierpień 2011, 23:32_________________________________________________a i słyszałem ze tak liczniki siadaja najczesciej jak sie rozładuje akumulator