Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] uciekajaca ciecz chlodzaca i dolewanie oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mam problem z olejem i dolewaniem plynu chlodzacego... nigdzie nie zauwazylem wycieku zadnego z plynow a co jakis czas dolewam oleju i boryga do zbiornika..gdzie mi to ucieka?? pod korkiem nie mam bialej mazi, dzis czyscilem przepustnice i w przewodach zauwazylem nieznaczne objawy wlasnie tej mazi ale bylo jej bardzo malo..mieliscie podobny problem??? v :confused4: prosze o pomoc!

Opublikowano

panowie mam problem z olejem i dolewaniem plynu chlodzacego... nigdzie nie zauwazylem wycieku zadnego z plynow a co jakis czas dolewam oleju i boryga do zbiornika..gdzie mi to ucieka?? pod korkiem nie mam bialej mazi, dzis czyscilem przepustnice i w przewodach zauwazylem nieznaczne objawy wlasnie tej mazi ale bylo jej bardzo malo..mieliscie podobny problem??? v :confused4: prosze o pomoc!

Wygląda, jakby lało do środka, do któregoś cylindra przez przepaloną uszczelkę pod głowicą od strony cylindra właśnie, dlatego nie widać na zewnątrz śladów mieszania się oleju i płynu chłodzącego - nic innego sensownego nie przychodzi mi do głowy :mysli: :mysli: :mysli:

A zauważyłeś dymienie z wydechu?

Opublikowano

Ile dolewasz oleju na 1000km ???

Płyn może się ślinić na którejś złączce lub króćcu i odparowywać więc szukaj białych zacieków przy opaskach i króćcach.

Opublikowano
  • Autor

wody to dolewam litr na 2 moze 3 miesiace a oleju to trudno mi powiedziec...ostatnio dolalem prawie litr a to kosztowna inwestycja i chcialbym sie jej pozbyc!! dymic to mi nie dymi samochod..wyciekow zadnyc tez nie mam silnik czysty i suchy jest a nie wiem co z nim jest bo olej dolewam i plyn chlodzacy rowniez... :wallbash: