Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Notlauf po regeneracji turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie napisałem dałem do regeneracji turbinkę bo brała olej po odebraniu samochodu jakieś dwa tygodnie temu 3 razy mi złapał notlauf na autostradzie przy 120 km/h po podłączeniu do kompa pokazuje błąd coś związane z ciśnieniem doładowania nie pamiętam a przy okazji po odebraniu samochodu za uwarzyłem ze auto do 2000 tys obrotów jakby słabo wchodziło na obroty dopiero od 2100 czuć ze wciska w siedzenie ale do tych 2000 tys to makabra tak przed regeneracja nie było czyżby źle ja zregenerowali dobrze ze mam gwarancje

[mod]Gdzie jest prefix!!! - poprawione (kolejne znajdą się w koszu)[/mod]

Opublikowano

Jak zdejmiesz wężyk z gruszki od turbiny i złapiesz not-laufa to prawdopodobnie jest źle złożona turbina (miałem tak, w niedziele musiałem ją rozbierać).

Objaw był taki, że cały czas mi przeładowywała. Jak miałem bez wężyka, to tak do 2200 obr/min miałem turbo dziurę, potem cięgnęła, ale tak powyżej 3500 obr/min łapał notlaufa. Zrób logi dynamiczne grupy 11, jak będzie ok 2500 mbar to pewnie jest to.

P.S. a może wężyki źle pozakładane?

Opublikowano
  • Autor

bez wężyka nie próbowałem ale jak go wkręcę do 4 tys na 3 biegu to nic się nie dzieje tylko przy normalnej jeździe na autostradzie 120 130 km/h i 2500 obrotów i przy lekkiej górce

no muszę zrobić logi to będzie wszystko jasne

Opublikowano

Wkręcenie na biegu jałowym nie wywali notlaufa. Musisz się przejechać :-) Najlepiej na 3 biegu.

Mi na vagu pokazywał błąd czujnika G71 - zwarcie do plusa. Na logach szybko było widać, że mocno przeładowuje.

Logi prawdę powiedzą ;-)