gluszek Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 szukałem ale podobnego tematu nie znalazłem... sprawa polega na tym że po zakupie B5, zauważyłem że coś mi dziwnie stuka z prawej strony jakby z tylnego koła, nie jest to chyba zawieszenie lecz jakaś blaszka lub coś podobnego... Słychać to gdy jadę po dziurach... Dzisiaj trochę popatrzyłem i zauważyłem że przy tylnym kole jest jakaś osłona na tarczy hamulcowej, taka blacha wokół tarczy i ona jest jakaś luźna, podejrzewam że to właśnie ta osłona tak hałasuje... Miał już ktoś z takim czymś do czynienia? To jest przykręcone? Co z tym zrobić żeby nie hałasowało, o ile w ogóle to to stuka?
michael85 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 siemka. proponuję jechać sprawdzić amortyzatory. U mnie też delikatnie stukało a wykazało 18 % w prawym tylnim. Ale i budą bujało trochę w szybszych zakrętach
Arturoo Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 szukałem ale podobnego tematu nie znalazłem... sprawa polega na tym że po zakupie B5, zauważyłem że coś mi dziwnie stuka z prawej strony jakby z tylnego koła, nie jest to chyba zawieszenie lecz jakaś blaszka lub coś podobnego... Słychać to gdy jadę po dziurach... Dzisiaj trochę popatrzyłem i zauważyłem że przy tylnym kole jest jakaś osłona na tarczy hamulcowej, taka blacha wokół tarczy i ona jest jakaś luźna, podejrzewam że to właśnie ta osłona tak hałasuje... Miał już ktoś z takim czymś do czynienia? To jest przykręcone? Co z tym zrobić żeby nie hałasowało, o ile w ogóle to to stuka? odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi