Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z otwieraniem elektrycznym tylnych szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam mały problem z otwieraniem elektrycznym tylnich szyb, tj. otwieranie tylnich szyb działa ale tylko i wyłącznie z panelu kierowcy, natomiast od pasażerów już nie. Zauważyłem, że jest również przycisk do blokowania tylnich szyb (np. gdy wieziemy dzieci). I tu jest pytanie, gdzie szukać przyczyny. Powiem również, że nawet gdy zamknę auto kluczykiem, przyciski z przodu do otwierania i zamykania są podświetlone, ntomiast tylnie w ogóle, nawet po zapaleniu silnika i włączeniu świateł.

W czym może być problem? Coraz bliżej cieplejsze dni i pora by ponaprawiać pare rzeczy

Dziękuję z góry za radę, pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

no to może poprostu odblokuj tylne szyby tym przyciskiem? i powinno działać. bo nie napisałeś czy tak próbowałeś a jak są szyby zablokowane to są właśnie takie skutki jak opisałeś :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem, niestety przycisk nic nie zmienia, być może to główny winowajca.A czy inni użytkownicy b5 mają podobną sytuację jak ja, jeżeli chodzi o podświetlenie przycisków otwierania i zamykania szyb tj. że przednie świecą są podświetlone non stop (nawet po zamknięciu auta) a tylnie wogóle? Ps. Dodam że mam zamek od kierowcy uszkodzony (nie ma wkładki, prawdopodobnie włąściciel ułamał kluczyk...) ale centralny działa, z tym że musze latac i otwierać od strony pasażera...

Poradzi ktoś coś?

Opublikowano

no to wina nie wiem czy może być w tym zamku, nie wiem jak to tam jest sterowane dokładnie. niech się tu teraz jakiś elektronik wypowie :wink4:

Opublikowano

Napiszę, jak jest u mnie. (I tak powinno być też u Ciebie). Przy włączonym zapłonie działa podświetlenie wszystkich przycisków we wszystkich drzwiach, bez względu na to, czy tylne przyciski są aktywne, czy wyłączone przyciskiem w drzwiach kierowcy. Po wyłączeniu zapłonu podświetlenie dalej działa, nawet po otwarciu drzwi kierowcy. Gaśnie w momencie zamknięcia drzwi kierowcy. Oczywiście po zamknięciu auta czy to kluczykiem, czy pilotem podświetlenie nie działa. Jeżeli przyciski są podświetlone, można otwierać i zamykać szyby, nieważne czy zapłon jest włączony, czy nie, kluczyk w stacyjce, czy nie.

Opublikowano

Przy włączonym zapłonie działa podświetlenie wszystkich przycisków we wszystkich drzwiach, bez względu na to, czy tylne przyciski są aktywne, czy wyłączone przyciskiem w drzwiach kierowcy.

jesteś pewien? bo ja jestem pewien w 100%, że tak nie jest. Przyciski się świecą kiedy są aktywne, w momencie wyłączenia ich blokadą, przyciski gasną.

Oczywiście mówię tu o przyciskach w tylnych drzwiach.

Opublikowano

Masz racje, rozpędziłem się. Po wyłączeniu blokadą tylne przyciski gasną, sorry.

Opublikowano

Masz racje, rozpędziłem się. Po wyłączeniu blokadą tylne przyciski gasną, sorry.

Po włączeniu gasną. :decayed:

Edit. przeczytałem "po wyłączeniu blokady", sory :hi:

Opublikowano

Po włączeniu blokady, po wyłączeniu przycisków blokadą, mało istotne, sens ten sam, wiadomo o co chodzi. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Czyli najprędzej winowajcą mojego problemu jest uszkodzony przycisk blokady + czujnik otwarcia drzwi z przodu, bo przecież po zamknięciu wszystkich drzwi centralnym poprzez kluczyk, podświetlenie przednich powinno zgasnąć?

Ps. Tak po za tematem, jak się sytuacja ma jeżeli chodzi o oświetlenie wewnętrzne z tyłu? Mam po 1 jednej lampce w kążdym boku z tyłu, mają przyciski do ustawienia (włączone, wyłączone, włączone po otwarciu) ale świecą mi tylko w jednej pozycji. Nie ma rekacji na otwarcie,zamknięcie których kolwiek z nich. Czy czujniki drzwi tylnich są odseparowane od przednich? Czy np. po otwarciu przednich drzwi, światełka z tyłu też sie zapalają??