Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opłacony samochód i ubezpieczony czy można jeździć ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam samochód sprowadzony z Francji. Auto ma francuskie rejestracje jest zapłacona akcyza, urząd skarbowy, zrobiony przegląd, tłumaczenie dowodu rej. i ważne OC. Czy można takim autem jeździć normalnie po drogach bo słyszałem różne opinie ??

Opublikowano

znaczy jesli chcesz je kupic i wrocic nim do domu to mozna jakos tam jechac, ale lepiej za duzo nie jezdzic

Opublikowano

wszystko zależy od policjanta, jeden nic ci za to nie zrobi a drugi będzie ch*j i będzie ci patrzał coś przykombinować.

Ogólnie najważniejsze jest OC i przegląd oraz musisz mieć umowę ze sobą, a tablice nie mogą być oczywiście kartonem ani nic takiego. Kiedyś nawet w tvn turbo złapali babkę ale tylko dlatego, że miała kartonową tablicę. Dostała tylko mandat za niepoprawne tablice i na tym się skończyło. :cool1:

Opublikowano

Posiadam samochód sprowadzony z Francji. Auto ma francuskie rejestracje jest zapłacona akcyza, urząd skarbowy, zrobiony przegląd, tłumaczenie dowodu rej. i ważne OC. Czy można takim autem jeździć normalnie po drogach bo słyszałem różne opinie ??

Jeśli jest to nasze polskie 30-dniowe ubezpieczenie, na którym widnieją aktualne numery rejestracyjne (czyli te francuskie) - to możesz.

Miałem dokładnie tę samą sytuację i przegląd nie jest istotny - najważniejsza jest ta polisa (ja miałem w Warcie, ale chyba wszystkie TU oferują takie 30-dniowe). Jeździłem moją A4 na niemieckich tablicach chyba ze dwa tygodnie, zanim załatwiłem wszystkie papiery i zarejestrowałem.

Oczywiście rzecz NAJWAŻNIEJSZA - polisę OC na zarejestrowane już w Polsce auto musisz wykupić w TYM SAMYM DNIU, w którym je zarejestrujesz. Jeśli będzie choć jeden dzień różnicy grozi Ci kara za jazdę bez ważnego ubezpieczenia.

Opublikowano
  • Autor

Tablice mam normalne metalowe francuskie, a moze ktos sie orietuje jak sie na takie cos zaptruja w niemczech, jakbym takim autem tam pojechal?

Opublikowano

Tablice mam normalne metalowe francuskie, a moze ktos sie orietuje jak sie na takie cos zaptruja w niemczech, jakbym takim autem tam pojechal?

A to już chyba musisz zajrzeć do tej polisy OC, co masz lub skontaktować się z TU, w którym ją wykupiłeś.

Opublikowano

Nie możesz tak jeździć, dowód rejestracyjny(FR) masz zapewne przekreślony,a wiec nie ważny i policjant jesli będzie chciał to wlepi Ci mandat w najlepszym wypadku,w najgorszym laweta. To samo się tyczy aut na niemieckich,holenderskich czy innych tablicach,mimo że masz przegląd,OC kupione w PL to tablice zjazdowe mają okreslony termin wazności i po tym terminie jeździć na nich nie można,a to że ktos miał fart i przejeździł o niczym nie świadczy.

Opublikowano

a miałeś kontrolę drogową na obcych tablicach, że wiesz jaki jest najlepszy i najgorszy przypadek? czy piszesz tylko to co gdzieś wyczytałeś lub ktoś ci powiedział?

nas też złapali kiedyś w kaliszu na holenderskich tablicach i nic się nie czepiali.

Opublikowano

a miałeś kontrolę drogową na obcych tablicach, że wiesz jaki jest najlepszy i najgorszy przypadek? czy piszesz tylko to co gdzieś wyczytałeś lub ktoś ci powiedział?

nas też złapali kiedyś w kaliszu na holenderskich tablicach i nic się nie czepiali.

a żebyś wiedział że miałem,wszystko zalezy na jakiego policjanta trafisz. No i co z tego że miałeś holenderskie szyldy,napisz jakie miałeś ubezpieczenie i przegląd :naughty: Najprościej podejdź do byle policjanta,najlepiej z drogówki i zapytaj czy można jeździc na nieważnych tablicach celnych a nie będziesz tu cwaniakował :naughty:

Opublikowano

dzwoniłem pytałem i sam policjant mi powiedział, że można te 30 dni raczej spokojnie jeździć, ale jak trafisz na ch*ja to i tak cię udupi. Ubezpieczenie polskie, a przegląd nie pamiętam.

a to, że zależne od policjanta to napisałem już w 1 moim poście.

i proszę cię, nie mów, że ktoś się cwaniakuje puki nie będziesz tego pewien :wink4:

Opublikowano

Nam policjant powiedział krótko,dowód rejestracyjny i tablice nie ważne,auto w Pl nie zarejestrowane a to że masz jakies tam OC na te nie ważne tablice nie jest istotne,do momentu zarejestrowania jeździć tak nie można.

Opublikowano

i dlatego każdy robi co chce, bo każdy ci powie co innego. a jeszcze inaczej cię potraktują. cała polska... :wallbash:

Opublikowano

i dlatego każdy robi co chce, bo każdy ci powie co innego

mój przypadek nie jest jedynym,u nas policja tylko czyha na tablice celne bo wiedzą ze z tego mają od razu kasiorę. A jest tak jak piszesz,każdy robi to co chce,mało jest takich którzy jeżdżą bez OC ? Ale nie o tym jest ten wątek,autor zrobi jak uważa,ale ja jestem przekonany ze dowód FR ma przekreslony czyli nie ważny i mimo posiadania ubezpieczenia i przeglądu jeździć tak nie można.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie dowód przekreślony, dzieki za odpowiedzi :wink4: