Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Pilnie poszukiwany pompowtryskiwacz do 2.0 TDI 170KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bratu dzisiaj podczas jazdy auto odmówiło posłuszeństwa i przestało jechać. Po podłączeniu do VAGa w warsztacie wyskoczył błąd pompowtryskiwacza. Prawdopodobnie niezbędna będzie jego wymiana. Proszę o info, gdzie można kupić nowy względnie regenerowany pompowtryskiwacz do audi B7 2.0 TDI 170KM. Cena jaka podał warsztat to ok. 2500zł nie ukrywam, że interesowałby mojego brata tańszy. W jego imieniu proszę o pomoc w tej sprawie. Dodam, że jego A4 B7 jest z roku 2007.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hej,

wczoraj miałem dokładnie to samo, bez żadnego ostrzeżenia w sekundę byłe w dużych tarapatach. Przy prędkości ok 150-160km/h wysiadła 3cia pompka - zwarcie, które wyłączyło cały zapłon i unieruchomiło auto. Chyba nie muszę tłumaczyć, jaki ma to wpływ na wspomaganie układu hamowania i kierowniczego...

Po tym doświadczeniu zmieniam go na oryginał, mogę oszczędzać na proporczykach na lusterku, ale nie na bezpieczeństwie.

Alternatywa, na którą się nie zdecydowałem:

http://allegro.pl/pompowtrysk-siemens-regeneracja-03g130073d-vw-i1533320671.html

Podobno wtryski Siemensa bardzo często w ten sposób padają, może ktoś to potwierdzić?

Słabo mieć auto, które jest w ten sposób nieprzewidywalne, albo/i jeździć tak zachowawczo, żeby móc zawsze zahamować przy braku wspomagania.

Opublikowano

150-160 km czy ze starym czy nowym wtryskiem powinieneś jechać zachowawczo :)

Rozumiem, że wymieniłeś wszystkie wtryski na oryginały dla bezpieczeństwa na drodze ?

peAce

Kupuj regenerowany - większość tych 'nowych' z ASO również są elementami 'odnowionymi'. Wywalić 2,5 kpln na nowy wtrysk w starym aucie to nierozsądna inwestycja. Zwłaszcza, że masz tam jeszcze 3 sztuki które lada moment mogą się wyłożyć.

Jest sporo serwisów które dają gwarancję na regenerację wtrysku, więc szukaj takich.

Opublikowano

Prawie. W wątku o utracie mocy w BRD wszystko opisałem (również ilość wymienionych wtrysków).

Opublikowano

Czytałem, czytałem ... jakiś czas temu. Myślałem, że już przestało cię nękać twoje auto i serwisy - ale widzę, że znowu PD