Adamekx89 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 siema :> mam do was trochę lamerskie pytanie, nie dawno kupiłem swój pierwszy samochód(audi a4b5 :>) mam ubezpieczenie ważne do lipca w PZM, doszły mnie słuchy iż nie muszę nic dopłacać do lipca tylko muszę je przepisać na siebie i na nowy nr rejestracyjny ? nie mam żadnych zniżek, same zwyżki, czy taka opcja jest możliwa?
soolek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Nie. Musisz iść do PZM i składka zostanie skalkulowana wedłe Twoich zniżek/zwyżek. Oczywiście za okres, który pozostał do końca polisy. Zakładając, że masz same zwyżki, pewnie będziesz musiał coś dopłacić.
Adamekx89 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 tak się zastanawiam czy się to opłaca, czy nie lepiej zerwać umowę i zawrzeć nowa w innym zakładzie, dzisiaj może jeszcze podskoczę do PZM dowiem się ile będzie mnie to kosztowało. A jakie towarzystwo byście polecili ?
soolek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Tutaj zapłacisz jakieś groszę myślę i masz 2 miesiące ubezpieczenia, a potem kupisz nową. Do OC to bierz najtańsza. Obdzwoń wszystkie Direct, sprawdź te, które masz pod ręką i już.
sokolnh Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 siema :> mam do was trochę lamerskie pytanie, nie dawno kupiłem swój pierwszy samochód(audi a4b5 :>) mam ubezpieczenie ważne do lipca w PZM, doszły mnie słuchy iż nie muszę nic dopłacać do lipca tylko muszę je przepisać na siebie i na nowy nr rejestracyjny ? nie mam żadnych zniżek, same zwyżki, czy taka opcja jest możliwa? jak przepiszesz na siebie to potrzebna będzie rekalkulacja po której prawdopodobnie dopłacisz do składki praktycznie każda ubezpieczalnia to robi, chyba tylko HDi nie możesz tak zrobić albo możesz zostawić tą polisę i jej nie ruszać, ale musisz jeździć z umową kupna- sprzedaży samochodu tak możesz jeździć do lipca, potem nie zapomnij wypowiedzieć umowy przynajmniej na dzień przed i ubezpiecz się gdzie indziej [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 18:18_________________________________________________ tak się zastanawiam czy się to opłaca, czy nie lepiej zerwać umowę i zawrzeć nowa w innym zakładzie, dzisiaj może jeszcze podskoczę do PZM dowiem się ile będzie mnie to kosztowało. A jakie towarzystwo byście polecili ? nie możesz jej zerwać, możesz wypowiedzieć do 30 dni od daty zakupu PZU jest chyba najlepsze w danej chwili jeśli chodzi o młodych kierowców
Adamekx89 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 "albo możesz zostawić tą polisę i jej nie ruszać, ale musisz jeździć z umową kupna- sprzedaży samochodu" muszę przepisać na siebie tak czy siak bo muszę go przerejestrować na siebie i zmienić tablice right? w ciągu 30 dni od daty kupna dzięki za info
sokolnh Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 no właśnie nie musisz przepisywać polisy na siebie i na nowy numer rejestracyjny możesz zostawić po staremu ALE musisz jeździć z umową kupna sprzedaży wtedy nie będziesz miał rekalkulacji oczywiście po bożemu czyli zgodnie z prawem powinno się przepisać ewentualnie wypowiedź teraz umową, masz taką możliwość i zawrzyj nową
Adamekx89 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 to w ogóle zgodnie z prawem? bo pierwsze słyszę o takiej opcji, przy kontroli drogowej nie będzie problemów? dzisiaj nie zdążyłem do PZM jutro dowiem się ile będzie mnie kosztowało ewentualnie przepisanie polisy :cwaniak1:
sokolnh Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 masz obowiązek przepisać ale przy kontroli nie będzie problemu
Adamekx89 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 byłem w PZM i okazało się ze mi się całkowicie nie opłaca przepisać polisy. Ze względu na to ze nie mam zniżek agent zaproponował mi następujące firmy: PTU(1100zł) MTU(1422zł) Concordia(1520), nie byłem jeszcze w PZU, ale co myślicie o tych firmach ?
soolek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 byłem w PZM i okazało się ze mi się całkowicie nie opłaca przepisać polisy. Ze względu na to ze nie mam zniżek agent zaproponował mi następujące firmy: PTU(1100zł) MTU(1422zł) Concordia(1520), nie byłem jeszcze w PZU, ale co myślicie o tych firmach ? Dla samego OC to nie ma najmniejszego znaczenia - bierz najtańsze.
Adamekx89 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 właśnie czytam opinie na temat PTU, i nie źle po nich jada . Ktoś tutaj miał ubezpieczenie w PTU ?
Gość fudi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 właśnie czytam opinie na temat PTU, i nie źle po nich jada . Ktoś tutaj miał ubezpieczenie w PTU ? No ale co to ma za znaczenie że źle piszą? Przecież to OC, problem będzie mieć ktoś w kogo Ty wjedziesz żeby uzyskać kasę i tyle.
sokolnh Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 byłem w PZM i okazało się ze mi się całkowicie nie opłaca przepisać polisy. Ze względu na to ze nie mam zniżek agent zaproponował mi następujące firmy: PTU(1100zł) MTU(1422zł) Concordia(1520), nie byłem jeszcze w PZU, ale co myślicie o tych firmach ? wyślij mi dane na pw to przelicze Ci w PZU
grubasek21 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zadzwon do link 4 i zobaczysz ze roznica pomiedzy innymi bedzie spora :good:
sokolnh Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zadzwon do link 4 i zobaczysz ze roznica pomiedzy innymi bedzie spora :good: sprawdzałem ostatnio na przykładzie 5 ubezpieczeń i za każdym razem w link4 wychodziło drożej
sokolnh Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 a co najlepiej ci wyszlo ?? zależy od klienta[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2011, 17:37_________________________________________________na szybko założenia: Audi a4 1,9 tdi sedan AVF 2003 Ulica Kod pocztowy 31-907 Ur. 06.06. 1980 Prawo jazdy 2002 Kawaler Bezszkodowe OC 7 i więcej Brak innych właścicieli Brak kierujących poniżej 26 roku życia Samo OC bez NNW, szyb itp. Płatność jednorazowa CENY: AVIVA 494 zł LINK4 574 zł PZU 525 zł MTU 482 zł Hestia 543 zł zakładając wszystkie te same parametry ale wiek 25 lat LINK4 600,26 zł PZU 682 zł AVIVA 738 zł MTU 771 zł Hestia 982 zł tak wyglądają nowo zawierane ubezpieczenia przy bezszkodowych kontynuacjach zniżki nie wiem jak w directach przy szkodowej kontynuacji podobno w directach jest spora zwyżka i już nie jest tak atrakcyjnie
marcus 2 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Sprawdź jeszcze w AXA Direct : www.axadirect.pl U mnie, przy 30% zniżce, wyszło jak niżej: HDI - 966 zł Concordia - 925 zł PZU - 942 zł AXA Direct - 740 zł Warto więc poszukać......
Adamekx89 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ha ha zaszedłem do punktu ubezpieczeń i okazało się ze prowadzi go mój znajomy i ogarną mi ubezpieczenie taniej :> ubezpieczyłem w HDI za 899 zł
Rekomendowane odpowiedzi