mily Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam, Dzisiaj odpaliłem normalnie autko i było ok. Podjechałem po sklep i po powrocie odpalam silnik a on wskakuje na wyższe obroty na sekundę i opadają. No nic stwierdziłem że coś mu się chwilowo popierniczyło, ale zauważyłem podczas jazdy że nie mam mocy. Podłączyłem kompa i oto błąd: Address 01: Engine Controller: 038 906 018 DG Component: 1,9l R4 EDC 11SG 1625 Coding: 00002 Shop #: WSC 00100 1 Fault Found: 01237 - Fuel Shut-Off Valve (N109) 04-00 - Mechanical Malfunction Readiness: N/A No i teraz pytanie co z tym zrobić bo do mojego mechanika mam 150 km, dam radę jakoś usunąć tą usterkę (jakieś chwilowe rozwiązanie, bo do domu muszę jakoś dojechać, ewentualnie czy mogę tak zrobić 150 km??)[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2011, 17:26_________________________________________________Aha znalazłem na forum golfa jak go wymienić/wyczyścić ale nie ma zdjęć. Może ma ktoś opisane jak się do tego zabrać z fotostory lub wiec gdzie taki opis jest??
spanky Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 zacznij od sprawdzenia kabelkow jak nie pomoze to kup nowy ...
ciahciah Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 możesz na krótko podpiąć napięcie od plusa akumulatora do śrubki zaworka, jak nadal będą występować problemy to znaczy że winny jest zaworek a nie kabelek
Rekomendowane odpowiedzi