Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana dolnego zawiasu kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam opadniete drzwi trzeba bedzie wymienic zawias, moglby ktos opisaz jak go wymontowac i czy trzeba blotnik najpierw zdjac?[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 18:23_________________________________________________o jeszcze czy na słupku jest jakaś regulacja?

Opublikowano

Jest luz na zawiasie? Otwórz lekko drzwi i spróbuj poruszać góra, dół. Jak duży jest ten luz?

Jest regulacja na klinie regulacyjnym, przy przedniej dolnej śrubie w środku w drzwiach.

Jeśli chcesz regulować, musisz zdjąć tapicerkę.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178992.0;highlight=progu

:szukaj:

Opublikowano
  • Autor

tak jest luz, jak sa lekko przymkniete to od góry jest szczelina jakieś 6mm da sie to uratować czy mnie czeka wymiana zawiasu?

Opublikowano

Zrób tak jak w linku z poprzedniego wątku.

Zdejmij tapicerkę, dobij klina maksymalnie do góry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ok tak zrobię zobaczymy czy pomoże :) jak nie to mam jeszcze jeden pomysł tylko musze się przyjrzeć czy sie to da zastosować [br]Dopisany: 09 Kwiecień 2011, 22:04_________________________________________________I naprawiłem :) podłożyłem 2 blaszki 0,7mm miedzy dzrzwi a zawias i przy domkinietych drzwiach już nie widać szczeliny, teraz to nawet za wysoko są :>(druga blaszka jakby miala 0,5mm to mi sie wydaje że idealnie by było, ale niestety takiej nie posiadam) ale jest :good:

Opublikowano

A w którym miejscu dokładanie to podłożyłeś bo mam ten sam problem, co prawda u mnie jest tylko ze 2-3 mm ale już bym chciał coś z tym zrobić.

Opublikowano
  • Autor

Najlepiej to robić w dwie osoby żeby ktoś ewentualnie ci mógł drzwi podtrzymać, jeżeli twój problem dotyczy dolnego zawiasu to odkrecasz całkiem 2 śruby kluczem T-45 dolnego zawiasu i najlepiej jakbyś odrysował sobie szablon w tym celu włóż miedzy drzwi a zawias jakąś stywniejszą kartke i odrysuj, wytnij a potem uzyskany szablon przenieś na kawałek blachy i wytnij uzyskana podkładke umieszczasz miedzy drzwiami a zawiasem, skrecasz, ustawiasz i gotowe. Myśle że w twoim przypadku wystarczy jedna blacha grubości 0,7mm

Opublikowano

Dzięki kolego. Sprawdzę dokładnie bo wydawało mi się że luz był na górnym ale samemu ciężko. Lepiej właśnie przymknąć drzwi i siedzieć w środku a na zew. niech ktoś szarpie góra-doł.

Opublikowano

A ja bym proponował wstawić używkę z anglika zamiast zabawy z podkładkami, ja dostałem zawias w super stanie za 30zł i nawet w takim samym kolorze i śmiga jak ta lala.

Opublikowano

No tak zgadza się tylko nigdy nie wiadomo co się trafi. Ty miałeś szczęście ale jak do używanych części nie mam takiego szczęścia :confused4:

Opublikowano
  • Autor

oczywiscie ze mozna kupic nowy(uzywany) zawias, albo najlepiej nowy samochod :>

Opublikowano

Po górny chyba pojadę do ASO bo koszt nie jest aż tak duży i łatwiej podmienić bo się go da rozebrać i tylko połowę wymienić. Jak nie pomoże to wtedy jakieś małe podkładki pod dolny i będzie gitarrrrrra :kox: