Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Opóźniony rozruch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy zauważyłem że jak moje audi postoi kilka dni i chce go odpalić to gdy przekręcam stacyjkę to zapala z takim sekundowym opuznieniem rozrusznik po sekundzie odpala autko , jak odpalam codziennie to tego niema czy miał ktoś takie coś czy to winna rozrusznika ,

Opublikowano

Witaj,

Podłączam się do wątku...

Ja ostatnio w swoim aucie zauważyłem też zmianę w powiedzmy szybkości odpalania od momentu przekręcenia kluczyka.

Wcześniej zakręcił 2 razy i chodził.

Później zdarzało się, że czasem trzeba było go kręcić dłużej - jakąś sekundę.

Teraz za każdym razem rozrusznik kręci ok 6 razy.

Też nie wiem co to jest ale jest irytujące. Sądziłem, że może akumulator ma za mały prąd rozruchowy - zmieniłem aku i nic.

Czy może mieć to związek z wymianą świec żarowych ? Niedawno zmieniałem, być może jakaś jest uszkodzona...

---------------------------------------------------------

update z 14.04.2011...

Sprawdziłem czy przy włączonych światłach pali szybciej po przeczytaniu forum. Niestety nie.

Mechanik mówi coś o gumowych uszczelniaczach na PD. Nie wiem jaki jest koszt i stopień skomplikowania wymiany tych uszczelniaczy.

Czy ktoś się w tym orientuje ?

Opublikowano

Ja miałem coś takiego w zimie że po sekundzie kręcił rozrusznik a teraz jest wszystko Ok u mnie tylko coś takiego jest w zime. więc może jak postoi dłużej to ma troche ciężej się rozkręcić lub masz słaby aku :gwizdanie:

Opublikowano

Akumulator wymieniony. Komputer mi powiedział, że mam zmienić ale auto paliło normalnie :)

Nie ma znaczenia czy zima czy lato, zimny czy gorący.

Nadal kręci długo :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy nasila mi sie ta przypadłoś w czym moze tkwić problem w stacyjce że reaguje z sekundowym opuznieniem czy może coś z elektromagnesem w rozruszniku pomuzcie bo sie trochę martwię gdyż co tydzien autkiem na cały tydzien wyjezdzam za granice i jak postoi to tak jest. boje sie ze kturegoś dnia rozrusznik wogule nie zareaguje na przekrecenie zapłonu a do mechaika z tako nieregularną przypadłośćia jechac to bez sensu nic nie poradzi jedynie wymiany stacyjki i rozrusznika

Opublikowano

Nasila się co więcej się dzieje ??

Opublikowano
  • Autor

coraz częście zdaża się że sie opuznia rozruch

Opublikowano

coraz częście zdaża się że sie opuznia rozruch

myślę że wymiana stacyjki nic nie pomoże bo jak coś to w ogóle by nie załapywał. Może rozrusznik daje znać po sobie że się kończy może na niego bardziej zwróć uwagę skoro jeździsz daleko wymontuj go i zobacz co w nim jest :mysli:

Opublikowano

up

Opublikowano

Jak szukałem auta dla siebie, jeździłem ze znajomym mechanikiem, który ma pojęcie o samochodach. Trafiliśmy na dwa auta, które właśnie nie chciały palić od kopa. Dla mnie to nic nie znaczyły, ale on twierdzi, że to są poważne problemy i jednym z nich mogą być pompowtryski. Zdecydowanie odradził mi zakup tych aut właśnie z tego powodu. Oby to nie było to u Ciebie.

Opublikowano
  • Autor

Jak szukałem auta dla siebie, jeździłem ze znajomym mechanikiem, który ma pojęcie o samochodach. Trafiliśmy na dwa auta, które właśnie nie chciały palić od kopa. Dla mnie to nic nie znaczyły, ale on twierdzi, że to są poważne problemy i jednym z nich mogą być pompowtryski. Zdecydowanie odradził mi zakup tych aut właśnie z tego powodu. Oby to nie było to u Ciebie.

auto pali od kopa ale czasami rozrusznik odpala z opuznieniem takim sekundowym jak przekreca sie zaplon rozrusznik odpala z takim sekundowym opuznieniem zdaza sie to jak auto postoi pare dni , wiec mi sie nie wydaje ze to pompo wtryski , jestem ciekawy czy ktos na forum mial taka przypadlosc :mysli: :mysli:

Opublikowano

Każdy przypadek jest inny, ostatnio miałem VW i okazał sie późny zapłon. Po skorygowaniu było ciut lepiej ale dalej coś nie tak, po zrobieniu rozrusznika auto zaczęło palić od razu bo rozrusznik kręcił o niebo lepiej. :wink4: z powodu późnego zapłonu właściciel kręcił długo rozrusznikiem dlatego dostał po 4 literkach.

Opublikowano
  • Autor

wsumie mysle ze elektromagnes w rozruszniku moze letko se przycina , napisalem na forum otym bo moze ktos taki sam mial przypadek i podal by mi bezposrednia przyczyne

Opublikowano

Proponuję mimo wszystko przejrzeć rozrusznik bo na pewno mu to nie zaszkodzi. Przy okazji sprawdzisz połączenie przewodów z rozrusznikiem. Proponuje sprawdzić główna masę silnika. :cool1: