Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

drgania na przedniej konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce sie tu podzielić własnym doświadczeniem, sprawa dotyczy dmuchawy nagrzewnicy. Na wyższych obrotach dwuchawy, zaczęła mi wibrować cała przednia konsola, drgania był tak mocne że nawet fotel "masował mi plecy" na małym biegu drgania ustały. Już miałem odkręcać schowek i wyjmować dmuchawe ale "żarówka błysnęła"-nie zobacze na filtr przeciwpyłowy. Okazało sie że kawałek gąbki odkleił się od jednej z klap i wpadł na wirnik co powodowało niewyważenie a w konsekwencji drgania - to skutek, a przyczyna odkljenia i wessania gąbki jest taka, żę:

-filtr pyłowy zaśmiecony co dawało opór i dmuchawa ciągnęła wszystkie lużniejsze elementy

-nad tym filtrem a pod szybą jast wsuwana wąska rynienka na obu końcach ma takie lejeczki do odprowadzania wody - były zatkane (mech,liście) woda widocznie ciekła na filtr dalej na nieszczęsną klapkę co spowodowało odklejenie się kawałka gąbki

To moje spostrzeżenia a na przyszłość radzę wszystkim nie zapominać nie tylko o wygodzie ale również konieczności i takie usterki usówać zawczasu bo mogło się to dla mnie skończyć wymianą dmuchawy. Pozdrawiam :)

Opublikowano

ciekawy jestem czy nie lała ci sie woda po nadkolu pod dywanik sprawdz czy nie masz mokro :wink:

Opublikowano
  • Autor

no sprawdziłem i jest lekko wilgotno już sie wietrzy. :)