Jump to content

[B6 AWX] Bieg wsteczny problem


musti
 Share

Recommended Posts

Czy orientuje się ktoś co może być przyczyną przy wrzuconym biegu wstecznym nie palące się tylne światła wsteczne oraz nie piszczący pactronic ?

Podejrzewam że może czujnik przy skrzyni biegów mógł ulec uszkodzeniu ale to tylko moje ciche sugestie.

Z góry dzięki :hi:

Link to comment
Share on other sites

najlepiej odpal VAGA i poszukaj w blokach pomiarowych, czy jak wbijesz wsteczny to czy pokazuje się REVERSE GEAR.

jak nie, to albo czujnik - albo przewód gdzieś..

Link to comment
Share on other sites

Teraz gdy cofam to w ogóle nie świecą się światła wsteczne i nie pika parktornic

Link to comment
Share on other sites

sprawdź VAGiem czy kodowanie jest poprawne... światło wsteczne można wyłączyć/włączyć - może się kodowanie rozjechało

Link to comment
Share on other sites

mam podobny problem po odlaczeniu aku przestaly mi swiecic swiatla wsteczne. zarowki I bezpiexzniki sa ok. czy odlaczenie aku ma zwiazek z tym ze wsteczne przestaly dzialac?

Link to comment
Share on other sites

witam. wie ktoś może gdzie znajduje sie czujnik światła wstecznego?? :mysli:

Link to comment
Share on other sites

ja wiem. zamontowany jest przy skrzyni biegów i ma doprowadzone 2 kable. Podłączone oczywiście wtyczką. U mnie w moim audi z silnikiem AVF i skrzynią GBA jest z boku skrzyni po stronie pasażera przy przegubie wewnętrznym. Jak wejdziesz pod auto i ściągniesz osłony to go łatwo znajdziesz

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...