Skoku Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam. Zastanawiam się nad najtańszym sposobem umycia tapicerki. Czego używacie? Nada się zwykły wezyr do dywanów?
Bogumił Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Można kupić piankę do tapicerki - psikasz czekasz chwilkę aż piana się uaktywni i "wyrzuci" brud na zewnątrz, a następnie ściągasz wilgotną szmatką. Ale nie kupuj taniego szajsu za 12 zł bo po tych zostają plamy na materiale.
zbigok Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Próbowałem już te pianki, są dobre na odświeżenie tapicerki, ale nie dają tego co pranie. Zawsze lepiej zrobić sobie próbę jak dany płyn działa na tapicerkę. Miałem kiedyś płyn do dywanów dla odkrzacza Rainbow. Rozcieńczonym w wodzie prałem i odkurzaczem z mocnym ssaniem do zbierania wody tą brudną wodę odsysałem. Tapicera jak nowa. Zrobiłem kiedyś błąd, bo myślałem, że bez ściągania wody po praniu, siedzenia w aucie na słońcu ładnie wyschną, ale niestety zaśmierdziały się .
musti Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Spróbuj wodą z płynem do mycia naczyń tznw Ludwik
Marcino87 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 najlepiej odżałować pieniążków i postawić autko na profesjonalne pranie by nie powstały inne plamy po Twoim zmywaniu
songo Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 proponuję środki firmy merida lub FLOOR carpet shampoo na pewno jedno bądź drugie pomoże. środkami z meridy usuwałem olej i smary z dywaników i zero śladu po plamach a dywaniki jak nowe
wrzosu Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 miejscowe zapieranie plam, moze powodowac jedna wieksza trzeba cale fotele rowno zapierac.. wiem z doswiadczenia
Rekomendowane odpowiedzi