Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] zmiana radia na ori i SAFE po kazdym wyjeciu kluczyka i ........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mialem raydjo pioneera i nie bylo problemu pamieta stacjie itp wlozylem ori i tez pamieta stacje z tym ze za kazdym wyjeciem kluczyka ze stacyjki blokuje mi sie radyjko i za kazdym razem SAFE i od nowa fx 1/2 dx wklepuje kod znowu fx 1/2 dx i wszystko ok stacje wszystko jak trzeba. W czym moze byc problem??? wiem ze moze bylo to poruszane ale kiedys nie mialem brzeczyka od zapalonych swiatel a radyjko smigalo nawet po wyjeciu kluczyka teraz nie smiga brzeczyk dziala ale radio sie koduje

Opublikowano

brak zasilania po wyłączeniu kluczyka, ktoś musiał grzebać w kablach, co to za radio

Opublikowano
  • Autor

zaraz wrzuce schemat pierwszy blaupunkt zapewne ori audi moze cos wyjasni pierwsza od gory czarna druga brazowa najmniejsza line out zolta moze ma ktos pomysl co z czym polaczyc

schamta1.th.jpg

Opublikowano

na tym plusie obok GA masz mieć stałe napięcie, sprawdź próbówką czy po wyjęciu kluczyka masz tam napięcie

Opublikowano
  • Autor

dzieki sprawdze jakos i najwyzej cos sie pomodzi ale dziek iza podpowiedz ze to ten + odpowiada z moj problemik :) czyli posprawdzac tez inne po wyjeciu kluczyka i podmienic czy połączyc z tym ktory ma napiecie(nie zrobie jakiegos zwarcia? bo wczesniej bylo raczej ok ale brzeczyka od swiatel nie bylo po wyjeciu kluczyka i to nie ja robilem :()

Opublikowano

wcześniej było ok, bo było inne radio i podejrzewam, że ktoś pozamieniał kable zamiast zastosować przejściówkę, na tym pinie co Ci pokazałem w radiu ma być 100% stałe napięcie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

problem nadal istnieje, kupiłem samochód od gelooo wiedząc o problemach z kabelkami w radiu, ale do rzeczy.

Gdy stacyjka jest przekręcona wszystko jest ok tz. między pinem 8 a 7 oraz między pinem 8 a 4 jest napięcie ~12v.

Gdy kluczyk jest wyjęty między pinem 8 a 7 nie ma napięcia a między 8 a 4 jest (czyli wszystko niby ok).

Wkurzony, że wszystko jest ok a włącza się safe po kazdym wyjęciu kluczyka, pomierzyłem inne napięcia. I tu mała niespodzianka. Jeśli dobrze rozumiem to pin 7 i 4 to + i nie powinno być między nimi napięcia (tj voltomierz do pinu 7 i 4), a jest inaczej. Gdy kluczyk jest w stacyjce nie ma między nimi napięcia, ale po wyjęciu kluczyka pojawia się 12v. Zwarcie ? Co można z tym zrobić, może przez to rozładowac się akumulator ? Które kabelki poprawić ?

Pozdrawiam [br]Dopisany: 24 Maj 2011, 12:08_________________________________________________Nikt nie wie co zrobić ? :confused4: