Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Concert II brak info na fis jak dobrać właściwy can bus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W temacie nic nie znalazłem , jeżeli już było proszę o pomoc w odnalezieniu linka i usunięcie tematu.

Jeżeli nie było to w takim razie proszę o pomoc

- mam radio concert II blaupunkt ( dokładne info z fotkami tyłu radia mogę podać )

standardowo radio wyłącza się po 1 h, nie ma podświetlonych przycisków i brak info na fisie.

Jak sprawdzić czy mam can a nie jest podłączony ( lub jest ale nie działa poprawnie), jeżeli nie ma cana jaki dobrać do danego modelu radia.

Może ktoś jest z okolic Płońska?

Mogę podjechać i zasięgnąć fachowej porady bezpośrednio.

Z góry dzięki.

Opublikowano

...zapodaj fotke tyłu radyjka oraz kabelków jakie dochodzą do radyjka :przebiegly:

w razie co możesz do mnie podjechać obadamy sytuacje :cool1:

Opublikowano
  • Autor

radio się okazało GRUNDIG , ale chyba nie ma to większego znaczenia

foto w załączeniu

Zdj_cie0234.jpg

Zdj_cie0240.jpg

Zdj_cie0239.jpg

Zdj_cie0238.jpg

[br]Dopisany: 03 Maj 2011, 11:52_________________________________________________widać ktoś zrobił mały galimatias z przewodami

wolne ( odcięte i niepodłączone są 3 przewody )

Zdj_cie0618.jpg

Zdj_cie0617.jpg

Opublikowano

..nom niezły galimatias , ale wszystko do ogarnięcia :cool1:

canów napewno niemasz stąd to gaśniecie radyjka i zapewne nie podswietla sie

z tych obcietych kabelków to jeden z nich to k-line do połączenia sie z radyjkiem vagiem , co z resztą :mysli: musiałbym to pomacać live :cool1:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=22520.0 w razie co tu masz opis co i jak z canami

Opublikowano

Witam jeśli pozwolisz podepnę się z pytaniem czy do połączenia vaga z radiem wystarczą podłączone cany czy musi być również linia k podpięta?Ja u siebie mam cany podłączone fabryczne do licznika wszystko ładnie funkcjonuje. Natomiast mam brak połączenia vaga z radiem radio symphony 3 wcześniej mialem rns-e i zwykłego concerta i z żadnym nie mogłem się połączyć.A jeszcze jedno w opisie pinów każdego radia jest k-line a w tym symphony nie :confused4:W rns-e dla przykładu (identyczna kostka jak u mnie) 5 pin kostka B jet k-line a u mnie jest tam pin bose.Może ktoś pomoże.

Opublikowano

Artur do połączenia sie vagiem z radyjkiem musisz mieć połączone k-line , no i odpowiednią wersje vaga , napisz czym próbujesz

co do syphony 3 to w tym radyjku jest ta sama kość co w rns-e tzn iso2 ????

jeśli tak to musisz przepiąć kabelek z kostki B5 na C7

Opublikowano

Ooo kurcze ale super dzięki za pomoc na pewno spróbuje. Kostka taka sama jak rns-e ale tak jak pisałem oznaczenia pinów inne.Natomiast kabel vag 10.6 vcds.A jeszcze jedno tak patrząc po kolorystyce przewodów gniazda diagnostycznego samochodu to przy radiu mam tylko przewód z pin 15 tegoż gniazda i z opisu wynika że to linia-L a k-line jakby nie było przy radiu proszę o oświecenie czyżby to jedno i to samo?

Opublikowano

tak linia L i k-line jeden wacuś :gwizdanie:

Opublikowano

Ok jeszcze raz dzięki za pomoc vag się łączy,natomiast jakoś dziwnie się koduje to radio.Jaką wartość bym nie wpisał to napis bose i tak się nie wyświetla.

Opublikowano

Ok jeszcze raz dzięki za pomoc vag się łączy,natomiast jakoś dziwnie się koduje to radio.Jaką wartość bym nie wpisał to napis bose i tak się nie wyświetla.

a masz bose??? bo jeśli tak to jeszcze jeden kabelek do przepięcia :tongue4:

Opublikowano

Kurcze no właśnie zamontowałem bose natomiast nie pociągnąłem tego przewodu do pin bose chyba że nie oto chodzi?

Opublikowano

...jak nie podpinałeś to niepodpinaj , ponoć tak bez tej masy lepiej gra :gwizdanie:

masz jakiś opis kodowania tego symphony 3???

Opublikowano

Mam ale tylko to co podpowiada vag mogę podrzucić przy okazji :hi:

Opublikowano

oki to podrzuć :hi: