Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] TipTronic wydaje dziwne dźwięki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

zauważyłem, że moja skrzynka przy wrzuceniu na D lub R wydaje z siebie dziwne dźwięki. Słychać takie pstrykanie przez chwilę zaraz po wrzuceniu D lub R i po ruszeniu też przez chwilę. Słychać to tylko z zewnątrz, wyraźnie spod spodu auta. W środku jest cicho. Skrzynia pracuje dobrze. Olej w skrzyni był wymieniany jakieś 30kkm temu, ale może nie odbyło się to "zgodnie ze sztuką" i coś tam miele :mysli:

Czy to są normalne dźwięki czy mam zacząć się przejmować?

Pozdrawiam!

Opublikowano

a VAG coś mówi?

Opublikowano
  • Autor

Teraz nie podłączałem, ale wcześniej nic nie wywalał, tak z miesiąc temu.[br]Dopisany: 07 Maj 2011, 13:32_________________________________________________Ok, podłączyłem VAG'a - błędów brak. Bloków wartości mierzonych żadnych nie sprawdzałem, bo na razie nie wiem jakie :decayed:, ale jak ustalę to sprawdzę i dam znać.

Dokonałem też kilku obserwacji.

1. Pstrykanie jest słyszalne sporadycznie, nie zawsze przy wybieraniu zakresu R lub D. Podczas jazdy też coś słychać, z czego częściej na R. Czasem przy hamowaniu.

2. Podczas jazdy na niskich prędkościach przy ujmowaniu i dodawaniu gazu, tak żeby zupełnie zdjąć nogę z pedału i potem wcisnąć słyszalne jest takie lekkie "puk" z prawej strony. Mam wrażenie jak by przegub któryś na półosi miał luz. Czy możliwe, że padnięty przegub odpowiada również za to pstrykanie, które powiązałem ze skrzynią? :mysli: