Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] System Bose brakującje elementy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem A4 i jestem w trakcie ogarniania pewnych tematów i zastanawia mnie jedna rzecz. W bagażniku mam sub Bose jest wpięty w oryginalną wiązkę (czarna i brązowa kostka) ale nie mogę nigdzie namierzyć wzmacniacza. Wnioskuje że fabrycznie był zamontowany system Bose i kolega Niemiec od którego kupiłem auto pozwolił sobie zdemontować elementy nagłośnienia, gdyż w boczkach nie ma głośników Bose tylko zwykłe i nie ma wiązki do wzmacniacza.

Pytania mam takie:

- czy zestaw Bose z A6 będzie pasował do A4 (pytam bo mam na półce kompletny zestaw Bose z A6) ewentualnie czy mogę użyć samego wzmacniacza.

- czy zamiast głośników Bose można podpiąć jakieś inne, i jakie głośniki powinny być z przodu a jakie z tyłu (chodzi o średnice)

Kolejna kwestia jest taka, że nie będę miał ori radia tylko inne i czy taki zestaw Bose będzie z nim współdziałał ?

Pozdrawiam

PS. jeśli był poruszany podobny temat to proszę o link

Opublikowano

z tego co ja wiem są 4 głośniki ( 2 przód i 2 tył ) średnicy 160mm, co do podłączenia aftermarketowych głośników to jest tak że BOSE zastosowało adaptery ( plastikowe krążki ) tak ponawiercane i z bolcem że nie ma opcji zamontowac innycg głośników, no chyba że ponawiercasz otwory w nowych głośnikach i troche porzeżbisz :)

ja tez mam dwie kostki w bagażniku brązowa i czarna/fiolet, sprzedający takie rzeczy koleś na allegro ( tzn suby do audi itd ) mówił że tam jest jakas jedna duża kostka na 25 pin chyba i tez nie bardzo wiem do czego sa te dwie kostki :wallbash:

Opublikowano

Witam

moze to tobie trochę pomoże

http://www.bose.de/DE/de/automotive-systems/automotive-systems/previous-models/audi.jsp

Sam czekam na suba. Mam w tej chwili 6 głosników radio concert 1 z wymienionym prockiem i jeśli wszystko będzie git to tylko montaż suba przestawienie vagiem audio na bose i banan na gebie :)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Udało mi się ustalić że poliftowy sub Bose jest ze wzmacniaczem, także teraz mam pytanie jakie głośniki - niefabryczne - można podłączyć pod ten subwoofer. Audiofilem nie jestem chodzi o to żeby po prostu w miarę grało.

Sub i instalacja jest fabrycznie w aucie tylko zostało podpiąć głośniki. Jeszcze jeden temat, żeby to zagrało na niefabrycznym radiu potrzeby jest moduł dostępny na allegro ?

Pozdrawiam