Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] zanizony kosztorys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakis czas temu miałem kolizje, wyjechał mi na droge z boku inny samochud w taki sposób ze mam całą lewa strone uszkodzona od przedniego zderzaka do tylnego, szkode uznano za całkowita i 4000 do wypłaty ,auto wycenili na 8100, jezdze a4 b5 1.8 gaz z 1994r , uwazam ze to za mało bo dzrzwi przód i tył sa do wymiany błótnik przedni tez, uderzeni poszłó taez po prawym przednim kole, , pieniadze juz przelali,nie wiem co mam zrobic teraz to pierwszza taka sytuacja w mojej karierze kierowcy, POMOCY

Opublikowano

Możesz próbować pisać, dzwonić etc do ubezpieczyciela ale szanse masz marne. W ostateczności zostaje pozew do sądu bo zapewne tylko taka droga by została, ale muszę Cię rozczarować że może (bardzo duże może) udało by Ci się wygrać te dodatkowe 1.000-2.000 zł (na więcej realnie patrząc nie masz szans) a policz sobie ile musiałbyć zapłacić kosztów sądowych i adwokackich jakbyś przegrał (a najprawdopodobniej tak się stanie jak sobie nie weźmiesz adwokata albo radcy prawnego) bo zasada jest taka że jak przegrasz to zwracasz koszty procesu przeciwnikowi (no i jeszcze Twoje koszty tzn. opłata dla sądu za pozew, dojazdy na rozprawy, pisanie pism, wysyłanie etc, koszt adwokata).

Możesz ewentualnie próbować u rzecznika ubezpieczonych i chyba u rzecznika konsumenta ale nie wiem czy to coś da (tam przynajmniej jest chyba całkiem za darmo albo za jakąs małą opłatą - musisz zapytać).

Moim zdaniem masz tylko jedną opcję - sprzedaj części z auta, dołoż trochę i razem z odszkodowaniem wyjdzie na pewno taniej i szybciej kupić coś innego niż się użerać z ubezpieczycielem (pamiętaj że średni czas na wyrok to kilka-kilkanaście miesięcy w zależności czy chcesz się odwoływać).

Opublikowano
  • Autor

dzienki za odp, zastanowie sie jeszcze, mam zarezerwowane czesci do auta tzn. drzwi przód tył i błotnik wszystko pod kolor od anglika, za 500 zł te 3 elementychyba sie opłaca, ze zderzakami nic nie robie prawie nic nie widac boje sie tylko ze mogło cos sie uszkodzic w zawieszeniu ale narazie nic nie czuc w trasie,