Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zmieniarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam mały problem :) nie dawno kupiłem audika i gość od którego kupowałem był taki miły :) wymontował zmieniarke przed sprzedażą (oczywiście mówił że nie było a on nie potrzebowła wiec nie kupił sranie w banie :) jak doszło co do czego to powiedział że w domu ma przejściówke do kabla żeby podłączyć jak bede chcial sobie kupić zmieniarke,ja mam navi plus i kabel jest zakończony takimi bolczykami w jakby igielkami a poprzedni własciciel powiedzał że musie być przejściówka na zmeiniarke cd changer,( swoja drogą jak nie mial to skąd wiedzial jak ma być nie ważne :) może ktoś coś wie jak powinna być i może ma ktoś taka zmieniarke z tą przejściówka?

Opublikowano
  • Autor

czuli na ten mój kabelek z przysłowiowymi igiełkami:):) :) wkałdam tamtek kabel który jest w komplecie i

wszystko pasuje? jeszcze jedno pytanka a ktorendy pociągmąć ten kabel bo ja mam go zwinietego pod siedzeniem pasazera,dziekuje ,pozdrawiam[br]Dopisany: 16 Maj 2011, 15:48_________________________________________________Rozmawialem z kolegą od linka jaki mi wysłałeś i niestety on ma inną końcówke tak jak mówiłem musi być jakaś przejściówka

Opublikowano
  • Autor

radio navi plus

Opublikowano

wpinasz piny(igielki)do wtyczki, w ori kablu jest instrukcja jak dla malpy (bialy tu, czerwony tam) .Inne podlaczenie dla concerta inne dla navi. Na pewno w garażu mam pudelko po zmieniarce i kablu , to jutro moge puscic ci skana

Opublikowano
  • Autor

Super dzieki,zastanawia mnie tylko jedna rzecz? dlaczego w orginale nie wypuścli odrazu kabla z odpowiednia końcówką? wiesz nie chce zeby sie okazało że kupie kabel ,zmieniarke a tu kibelek nie ni działa :shocked:

Opublikowano

bo zmieniarką mogą sterować różne radia, dlatego od strony zmieniarki masz wtyczke, a od strony radia gole piny, ale naprawde, podłaczenie wg. instrukcji to betka, ja panicznie boje sie elektryki, kabli wtyczek, ale to jest super proste.Zobacz czy w bagażniku jest wtyczka ? Ja mam sedana i zmieniarka siedzi w schowku.

Opublikowano
  • Autor

U mnie cały przewód jest zwiniety i schowany pod siedzeniem pasażera,ale miejsce na zmieniarke jest w bagażniku z lewej strony ,co do elektryki to też jestem SPIETY :) :) jak mam sie czegoś tknąc ,dlatego podchodze Z PEWNĄ DOZĄ NIE PEWNOŚCI :polew: STĄD mo drugi problem jak to pociągnąć do kufra ,albo zrobie jak u ciebie w schowku i tyle ,tam jest dużo miejsca. pozdr

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja mam do was pytanie odosnie zmieniarki .Zamontowałem sobie navi plus RNS-D ale zmieniarke mialem ori w schowku ( wczesniej było radnio kaseciak chorus 2) i jak pod navi zmeniarka nie dziala to znaczy jest podłączona do navi miesza CD klawicze sie poswietlaja ale w navi wystakuje mi komunikat brak zmieniarki;/;/;/ i za holere nie wiem co to moze byc szukam po nocach wiadomosci na forach pytam ludzi i moze ktos mi wkoncu pomoze bo naprawde wymiekam juz i mam MEGA doła przez ta zmieniarke :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

PROSZE O POMOC MOZE KTOS COS WIE

Opublikowano

A jakie sa błedy :?: i czy dobrze zakodowłeś RNS D od tego trzeba zacząć . Mam nadzieje ze dobrze podłaczyłeś okablowanie :)

Opublikowano

Musisz przełożyć piny we wtyczce, tak aby sterowały zmieniarką, w Chorusie ustawienia były inne i nie działa to p&p poszukam gdzieś skana instrukcji, to prześlę

Opublikowano

Ni panowie zrobiłem tak ja mowiliscie przemieniłem te pin według schematu i wogole nie działała nic zero to wrucilismy do sutawienia pnów tak jak było wczesniej zmieniarka ma zasilanie swieca przyciski Cd wchodzi i wychodzi miesza cD ale dalej ten komunikat w NAVI "BRAK ZMIENIARKI" ;/;/;/ :wallbash: :wallbash: :wallbash::confused4: ;( ;( :thumbdown: nie wiem co sie dzieje rozkladał rece. Moze byc tak ze navi zepsuta?? ale radyja działa to nie wiem.Podam moje nr sprzetu moze to mi pomoże

RNS-D 8E 00 32 192 B

zmieniarka 8E 00 35 111

Opublikowano

Napisz jakie masz teraz kodowanie w RNS D :)

Hmm dokładnie nie pamietam ale chyba takie 00217 i ta 7 odpowiada za mnieniarke z tego co wiem. POMOCY:)

Aha i z tego co sie doczytałem tu i tam to sa dwie RNS-D tak??? jedna to NAVIGATION PLUS RNS-D i NAVIGATION PLUS 2 RNS-D. ja mam ta drugą. MUsi ktos cos wiedzien na ten temat hehehe

Opublikowano

A polaczenie miedzy zmieniarka a RNS D dobrze zrobiles ?

Kupowales kabel taki ? http://naviservice.com.pl/?item=102&t=1327776824

To znaczy nie dokupywałem zadnego kabla podłączony jest ten zwykły kabel ze zmieniarki 10pinowy. W chorusie 2 radiu normalnie na tym działa zmieniarka. To ja musze jeszcze jakis dodatkowy kabel kupic??
Opublikowano

Nie musisz kupowac zadnego dodatkowego kabla :) Jedynie pozosatnie to tylko sprawdzic okablowanie , a błedy wpisz tutaj jakie sa .

Opublikowano

Nie musisz kupowac zadnego dodatkowego kabla :) Jedynie pozosatnie to tylko sprawdzic okablowanie , a błedy wpisz tutaj jakie sa .

Aha ale co dokładnie mam sprawdzac bo ja juz nie wiem co mam robic. Dzis robilismy manewry z tymi pinami nie udało sie to juz nie wiem co dalej.