Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Nie mogę uruchomić auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj rano spotkała mnie niespodzianka. Wsiadam jak co dzień do samochodu przekręcam kluczyk a tu ikonki deski rozdzielczej zaczynają migać, świecić jakby słabiej, licznik kilometrów od ostatniego tankowania wyzerowany, radio rozkodowane w pozycji SAFE, centralny zamek działa tylko gdy zamykam drzwi kluczykiem mechanicznie no i najważniejsze auto nie odpala (rozrusznik w ogóle nie rusza). Po dłuższym przytrzymaniu kluczyka w pozycji "zapłon" zaczyna migać czerwony wykrzyknik i słyszalny jest trzykrotny sygnał dźwiękowy. Nie miałem czasu żeby przyjrzeć sie dokładniej ewentualnym usterkom, ale zauważyłem pod maską, że klemy akumulatora są bardzo zaśniedziałe, zabrudzone i w wyciekach. To moja pierwsza myśl - akumulator, może jakieś zwarcie przez te klemy... druga opcja ewentualna to może zalany komputer - musiałem potraktować mechanizm wycieraczek WD 40, żeby ne zwalniały w trakcie pracy, sporo go wlałem i może część dostała sie pod obudowę komputera?...

To tylko moje gdybanie, proszę o pomoc, ponieważ na weekend wybierałem sie w trasę i moje plany urlopowe mogą lec w gruzach :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdzić aku pod przyrządem oporowym, sprawdzić prąd poboru na zamkniętym aucie. Wyczyścić klemy sprawdzić masę do karoserii. Możliwe że aku leciwy, sprawdzić ładowanie. Tylko nie czyść aku ani klem papierem ściernym ! skrobakiem, nożem + wazelinka np :cool1: