Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Niskie napiecie a błąd esp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnimi czasy wlacza sie blad esp, podjechalem do mechanika podpiol pod komp i pokazalo ze jest niskie napiecie, powinno byc 15V a jest 12,2V czy to mozliwe ze od nieskiego napiecia moze wyskoczyc taki blad?

Opublikowano

A na wyświetlaczu po miedzy zegarami przy uruchamianiu silnika 3 razy piszczy i wyskakuje komunikat???

Opublikowano

Po pierwsze na pewno nie powinno być 15 tylko ok 14,4 MAX a z doświadczenie to jest prawie 14 w 90% przypadków. Po drugie niskie napięcie jak najbardziej powoduję błąd w ABS i ESP...

Opublikowano
  • Autor

przy uruchomieniu wszystko gasnie, niekiedy zaswieca sie podczas jazdy albo jak stoje np w korku. W taki razie trzeba bedzie zobaczyc do alternatora.

Opublikowano

Są 3 możliwości

1 wyłącznik na pedale hamulca siada tu tylko oryginał z Aso 50zł

2 taśma lub moduł pod kierownicom cos nie styka powinien wyskoczyć błąd za niskie napięcie w czujniku skrętu

3 lub akumulator

W moim przypadku było to uszkodzony moduł pod kierownica i wyłącznik od świateł stop

U ciebie jak żadnych Lendów niema napięcie jest powyżej 12V to obstawiam wyłącznik hamulca

Opublikowano
  • Autor

czujnik pedalu hamulca jest wymieniony, mechanik obstawia ze alternator jest do regeneracji jutro przeczyszce klemy na akumulatorze moze cos da. pamietam jeszcze ze wyskoczyl jakis blad cos o kumunikacji na linie can i to napiecie.

Opublikowano
  • Autor

ale na przyklad dzisiaj jak wracalem do domu wpadlem na piasek esp zadzialalo czyli sie zaswiecilo i po chwili zgaslo, przyjechalem pod garaz i zaswiecilo sie na stale

Opublikowano

A masz vaga[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2011, 21:12_________________________________________________Bo jak by alternator za molo prądu dawał po dusze jeździe światła by przygasały a po kilku dniach byś nie odpalił tak mi się wydaje

Opublikowano
  • Autor

raz zrobilismy taka probe ze przytrzymalem go na 3000 i napiecie skoczylo w gore do 13V i nic wiecej nie chacialo isc, wiec wydaje mie sie ze alterantor nie laduje zbyt dobrze. vaga niestety jeszcze nie mam.

Opublikowano

Nie można też wykluczyć akumulatora. Przy z niskim napięciu, jednostka sterująca ABS/ESP(...) jest w trybie tzw. oszczędzania energii.

Opublikowano

U mnie na postoju jest napięcie 12, 43V a na biegu jałowym 13, 67V a czy wymieniłeś ten włącznik świateł stop na oryginalny, bo ja kupiłem 2 podroby, których sprzedawcy zapewniali ze leprze od oryginału po założeni przez 2 dni nie było bledu a potem sporadycznie a w Kuncu wkurzyłem się i w audi kupiłem oryginał i do tej pory spokój ponad 1 rok

Opublikowano
  • Autor

to u mnie na biegu jalowy pokazalo 12V a gdy trzymalem chwile na 3000 wzroslo do 13V, przed wymiana tego wlacznika byl blad o wlasnie zle dzialajacym wlaczniku po wymanie na nowy ten blad zniknal a pojawil sie ten o niskim napieciu ale czy to jest oryginalny to nie wiem.

moze sie myle ale jakby akumulator byl slaby to czy nie pojawialyby sie problemy z odpalaniem? nic takie nie zauwazylem odpala od strzala. i napiecie co jest na klemach to nie jest napiecie pochodzace z alternatora?

Przypomnialem sobie ze te problemy zaczely sie dziac po wymianie rozrzady i paska alterantora[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 09:46_________________________________________________dzisaj podpiolem vaga i pokazal taki blad

17911 Sygnal z alternatora

brak osprzetu / nie zwiazany ze sprzetem - BLAD SPORADYCZNY