Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BVA ] 2.0 TDI Regulacja pompowtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ma ktoś wymiary "a" od krawędzi głowicy do zaokrąglonej krawędzi pompowtryskiwacza, i o ile stopni trzeba odkręcić śrubę regulacyjną

Chodzi mi o wymiary takie jak w tym linku post nr 4 http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=2572

Dodam, że padła mi pompka (03g130073m) na cylindrze nr 2, podmieniłem ją na identyczną używaną około 60 tysięcy a zdemontowaną będę regenerował, autko zagadało ale strasznie kopci na szaro/siwo/biało jak kto woli :) i lekko pływają obroty. Jeśli ktoś ma jakiś jeszcze pomysł to bardzo proszę o pomoc :notworthy: :notworthy:

Pozdrawiam Piotr

Opublikowano

a ustawiłeś dobrze dźwigienki PDków - chodzi mi o to czy masz wyregulowane je w najwyższym położeniu dźwigienki a pompowtrysk wciśnięty

ja ustawiałem bez suwmiarki i jest OK

uszczelniacze PDków wymieniłeś???

Opublikowano
  • Autor

Kolego powiedz mi czy muszę regulować wszystkie pompki czy tylko tą jedną wymienianą, chodzi ci o to aby dzwigienka ze śrubą regulacyjną była w najwyższym położeniu?? jeśli tak to jak pompowtrysk ma być wciśnięty, jak dzwigienkę mam w górze to pompka jest wyciśnięta, uszczelnienień nie wymieniłem ale wymienię dziś, i jeszcze ile muszę odkręcić tę srubę regulacyjną ??

Opublikowano

:shocked:

myślałem, że biorąc się za takią robotę wiesz jak powinno się to robić

dźwigienka opierająca się na wałku w najwyższym położeniu a pompka w tym momencie jest wciśnięta

wkręcasz na max śubę regulacyjną od pompki następnie popuszczasz pół obrotu czyli 180stopni i kontrujesz nakrętką

że tak powiem "kowadełek" masz dwa i na każdym dwie dźwigienki więc masz conajmniej do regulacji tą pompkę którą wymieniłeś i tą co jest na tym samym kowadełku