Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Prośba o analize błedów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ponizej znaduja sie błedy. Prosze o analize oraz w miare mozliowsci okreslenie rodzaju usterki. Dziekuje za pomoc.

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded

16686 - Cylinder 2 Misfire Detected

P0302 - 001 - Upper Limit Exceeded

17763 - Cylinder 1 Ignition Circuit: Open Circuit

P1355 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17766 - Cylinder 2 Ignition Circuit: Open Circuit

P1358 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17769 - Cylinder 3 Ignition Circuit: Open Circuit

P1361 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17772 - Cylinder 4 Ignition Circuit: Open Circuit

P1364 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

Opublikowano

Witam. Ponizej znaduja sie logi. Prosze o analize oraz w miare mozliowsci okreslenie rodzaju usterki. Dziekuje za pomoc.

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded

16686 - Cylinder 2 Misfire Detected

P0302 - 001 - Upper Limit Exceeded

17763 - Cylinder 1 Ignition Circuit: Open Circuit

P1355 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17766 - Cylinder 2 Ignition Circuit: Open Circuit

P1358 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17769 - Cylinder 3 Ignition Circuit: Open Circuit

P1361 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17772 - Cylinder 4 Ignition Circuit: Open Circuit

P1364 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

to sa bledy nie logi :)

cewki zrobily papa - masz jakies objawy, moze to stare zapamietane bledy?

Opublikowano
  • Autor

Juz poprawiłem. Tak sobie myśłaełm. Co roku padała ami jedna a ja wymieniałem je pojedynczo.. choc kazdy mówił ze powinnac sie wymienic cały komplet za jedna robota bo na raty to i tak sie nie da...

Czy to prawda???

Objawy to ze silniki nie równo pracuje oraz miga kontolka pomarcznaczowa check engine i brak mocy.

A czy to mozliwe aby padly wszystkie naraz??? Ty bedziej ze rok temu wyminilem 1 lub 2 (nie pamietma :( )

Opublikowano

Juz poprawiłem. Tak sobie myśłaełm. Co roku padała ami jedna a ja wymieniałem je pojedynczo.. choc kazdy mówił ze powinnac sie wymienic cały komplet za jedna robota bo na raty to i tak sie nie da...

Czy to prawda???

Objawy to ze silniki nie równo pracuje oraz miga kontolka pomarcznaczowa check engine i brak mocy.

A czy to mozliwe aby padly wszystkie naraz??? Ty bedziej ze rok temu wyminilem 1 lub 2 (nie pamietma :( )

odpal auto na benzynie, podepnij vaga i w kanalach 014 015 016 zobaczy czy i na ktorych cylindrach wypadaja zaplony potem to samo zrob na LPG

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za porade ale nie jestem az tak zaawansoiwany w VAGu :( CZy mozesz mi podac jakie operacje mam zrobic ww VAGu aby sprawdzić kanały 014 015 016 prosze???

Opublikowano

Wypadanie zapłonów na wszystkich cylindrach :mysli: to raczej nie problem z cewkami.

Opublikowano

Dzieki za porade ale nie jestem az tak zaawansoiwany w VAGu :( CZy mozesz mi podac jakie operacje mam zrobic ww VAGu aby sprawdzić kanały 014 015 016 prosze???

wchodzisz w engine potem 08 potem 015 016 podczas pracy w okienkach w tych podgrupach powinno byc 0 (zero)

grzes1150 - dlatego chce zeby zrobil to tez na LPG wtedy wykluczy sie cisnienie paliwa, pompe czy wtryskiwacze:)

Opublikowano
  • Autor

oki ide to zorbic. Wracam na forum za 10-15 minut

dzieki bardzo za pomoc

Opublikowano

oki ide to zorbic. Wracam na forum za 10-15 minut

dzieki bardzo za pomoc

ok tylko skasuj bledy

Opublikowano

Wchodzisz w silnik / bloki pomiarowe / i w okienku po lewej wybierasz w które bloki chcesz zaglądnąć :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Juz jestem i mam takie wiadomosci dla was. Jak skasowalem błeedy to w blokach 014, 015, 016 było "0" ale jak dodałem gazu i wyskoczyły błedy wraz z migajaca kontrolka check engine to wtedy zamisat zera zacztynało sie liczenie od 1 do chyba 300 i potem znowu od zera // taka sama sytuacja na gazie

Opublikowano

Juz jestem i mam takie wiadomosci dla was. Jak skasowalem błeedy to w blokach 014, 015, 016 było "0" ale jak dodałem gazu i wyskoczyły błedy wraz z migajaca kontrolka check engine to wtedy zamisat zera zacztynało sie liczenie od 1 do chyba 300 i potem znowu od zera // taka sama sytuacja na gazie

a ile maja przejechane swiece i jakie masz trzy elektrodowe?

Opublikowano
  • Autor

Świece zminalem doslowanie rok temu cały komplet raz z 1 lub 2 cewkami (ale raczej jedna cekwa).

Nie mam pojecia ilu elektrodowe// a przejechane beda miały okolo 20tys

Opublikowano

Świece zminalem doslowanie rok temu cały komplet raz z 1 lub 2 cewkami (ale raczej jedna cekwa).

Nie mam pojecia ilu elektrodowe// a przejechane beda miały okolo 20tys

zanim wezmiesz sie za cewki musisz poszukac jeszcze lewego powietrza

1.zdejmujesz ozdobna pokrywe z logo audi z silnika i tam jest taki czwornik od pokrywy zaworow, spradzasz czy na rurze do dolotu i na tej idacej w dol silnika nie zrobila sie dziura

2.sprawdzasz przewod od przepustnicy do regulatora cisnienia paliwa czy sie nie przetarl

to na poczatek

odpal auto na benzynie wejdz w engine grupe 04 podgrupe 070 i zrob test EVAP czekasz az w ostatnim okienku pokaze sie wynik testu evap ok lub evap not ok

Opublikowano
  • Autor

uhhh to raczej nie dam rady... mechnika to dla mie czarna magia. Bede musial zawiesc auta na warsztat. A na co Ty obstawiasz??? świece?? cewki czy moze cos innego ???

A co to jest testu evap ok lub evap not ok ??

Opublikowano

uhhh to raczej nie dam rady... mechnika to dla mie czarna magia. Bede musial zawiesc auta na warsztat. A na co Ty obstawiasz??? świece?? cewki czy moze cos innego ???

A co to jest testu evap ok lub evap not ok ??

cewki albo nieszczelnosc dolotu

Opublikowano
  • Autor

hmmm ... cewki.. wszystkie 4?? Czy to mozliwe???

Nie wiem czy dobrze rozumuja ale jakby padly 4 cewki to silnik by nie odpalil tak???

Mój odpal tylko ze nie ma mocy i telepie nim :) wiec moze to tylko 1 lub 2 cewki

co myslisz??

Opublikowano

hmmm ... cewki.. wszystkie 4?? Czy to mozliwe???

Nie wiem czy dobrze rozumuja ale jakby padly 4 cewki to silnik by nie odpalil tak???

Mój odpal tylko ze nie ma mocy i telepie nim :) wiec moze to tylko 1 lub 2 cewki

co myslisz??

jest jeszcze jedna mozliwosc uszkodzenie ECU

Opublikowano
  • Autor

Witam dzieki za porady :) ale mam juz rozwiązany problem. Najprostszym sposobem aby sprawdzic czy padła cewka to:

- właczys silnik i po koleji rozłaczac elektryke z cewki, jezeli silnik zareaguje to znaczy ze palil na dany gar wiec cewka jest OK. Idziemy do kolejnej cewki i robimy to samo jezli silnik zareaguje to znaczy ze cewka jest ok.

- idizemy do klejnej cewki i to w mooim przypadku było to. Odłaczyłem zasilanie a slinik jak telepotał tak telepotał, zero zmian wiec jzu wiedzialem ze to ta cewka. Dla pewnosci sprawdziłem ostanio i wg moich przemyslen silnik zareagowal i nie palił na gar.... wiec juz wiedziałem ze nie działa jedna cewka.

W bagazniku naszczescie mialme zapasowa i po wyminie zero klopotów i problemów. Silnik pali na wszystkie gary :) wiec ogien na tłoki i do przodu!!

Dziekuje za pomoc!!

Do usłyszenia

Opublikowano

Witam dzieki za porady :) ale mam juz rozwiązany problem. Najprostszym sposobem aby sprawdzic czy padła cewka to:

- właczys silnik i po koleji rozłaczac elektryke z cewki, jezeli silnik zareaguje to znaczy ze palil na dany gar wiec cewka jest OK. Idziemy do kolejnej cewki i robimy to samo jezli silnik zareaguje to znaczy ze cewka jest ok.

- idizemy do klejnej cewki i to w mooim przypadku było to. Odłaczyłem zasilanie a slinik jak telepotał tak telepotał, zero zmian wiec jzu wiedzialem ze to ta cewka. Dla pewnosci sprawdziłem ostanio i wg moich przemyslen silnik zareagowal i nie palił na gar.... wiec juz wiedziałem ze nie działa jedna cewka.

W bagazniku naszczescie mialme zapasowa i po wyminie zero klopotów i problemów. Silnik pali na wszystkie gary :) wiec ogien na tłoki i do przodu!!

Dziekuje za pomoc!!

Do usłyszenia

no i brawo