Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

LPG/Chorwacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy leciał już ktoś gazownią do Chorwacji?

Przymierzam się znaną wszystkim trasą: Czechy, Austria, Słowenia, no i Cro. Nie wiem jak wygląda sytuacja ze stacjami LPG w w/w landach. Głównie interesuje mnie gdzie najlepiej tankować gaz i gdzie w ogóle można (oprócz słynnego 105-ego km za Wiedniem na Graz) oraz czy gdzieś potrzebne są redukcje do tankowania. Jadę z rodziną na dwa auta. To drugie autko to 1.9TDI i tylko ja znowu mam problem :wallbash: bo na zbiorniku 60l. muszę gdzieś po drodze "cumować"...

Pomóżcie Panowie- z góry Wam dzięki! [br]Dopisany: 20 Czerwiec 2011, 21:38_________________________________________________No i lipa- widać gazownie nie jeżdżą na wakacje :cool1:

Opublikowano

cro.pl

Jest tam oddzielny temat o LPG w drodze do i w samej Chorwacji

Opublikowano

redukcje kup sobie na alegro zawsze to plus miec jak znajdziesz lpg.jechalem w tamtym roku ale na tdi nie zwracalem uwagi na lpg.

Opublikowano
  • Autor

Thanks! :hi:

Opublikowano

Kolego ja jechałęm 2 tygodnie temu i polecam inną trasę- Słowacja Węgry no i Chorwacja- super trasa do Chorwacji kupujesz tylko viniety. dopiero w Chorwacji płacisz za autostrady. i przez te dwa kraje nie trzeba żadnego reduktora.

Opublikowano

Kolego ja jechałęm 2 tygodnie temu i polecam inną trasę- Słowacja Węgry no i Chorwacja- super trasa do Chorwacji kupujesz tylko viniety. dopiero w Chorwacji płacisz za autostrady. i przez te dwa kraje nie trzeba żadnego reduktora.

Potwierdzam - trasa bajera :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Może i bajera lecz za starym już na to tera :>

Lecę na dół i na skróty, bo już nie te lata i nie to oko żeby się w nocy po świecie wałęsać, czyli Wiedeń, Graz, Zagreb, ale dzięki.

Na cro.pl wyczytałem właśnie, że nigdzie w tamtą stronę nie potrzeba reduktora.

Ile w Chorwacji płaciliście teraz za gaz?

Opublikowano

ja wlasnie jestem na chorwacji - jak mi sie uda to sprawdze Ci ceny - troche ciezko tu z dostepem do neta. Generalnie np ON tankowałem pare dni temu za 9,1 kuny - czyli jakies 5.4 PLN

Zerknij na : http://www.ina.hr/default.aspx?id=306

Stacji INA jest tyle co u nas ORLENu ....

Powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Byłem, tankowałem, wróciłem. Strach ma wielkie oczy...

Redukcji nie trzeba nigdzie.

Ceny:

- Austria na słynnym 105km za Wiedniem (cena z Marsa)- 0,85euro i kolejka w nocy na ponad pół godziny. Tankuje obsługa, chyba, że jest w WC jak w moim przypadku, wtedy tankujemy sami. Stacji LPG prawie nie ma przy autostradzie.

- Słowenia na OMV. Cena- 0,71euro. Tankujemy sami nieprzerwanie trzymając duży, zielony i jedyny :tongue4: guziczek na dystrybutorze. Puścimy raz i koniec tankowania. Ten sam przycisk zeruje licznik przed rozpoczęciem tankowania. Stacji LPG też za wiele nie widziałem.

- Czechy- nie wiem nic, bo w obie mańki przez Czechy leciałem w nocy przez deszcz :wallbash:

- Chorwacja. Co druga stacja ma PLIN. Cen z autostrady nie pamiętam. W Zadarze i okolicznych wichurach gaz stał 4,98kuny. Tu też tankowałem sam. Za pierwszym razem na autostradzie poprosiłem o pomoc i to prawda, że leją pod korek. Zawór odbijał chyba przez minutę a ja powoli bezwiednie odsunąłem się od auta :polew: :polew: :polew: Weszło 10l. więcej niż planowałem.

Przy okazji... Na granicy przy wyjeździe z Chorwacji mega korki. W okolicach Zagrzebia też. W CRO, Slo i Austrii autostrady super. Tylko w CZ autostrada czasem jak betonówka- padaka. Chorwaci mają też piękne pozostałe drogi, przynajmniej te, po których jeździłem. W Czechach i Austrii polecam przestrzegać ograniczeń prędkości, zwłaszcza w Wiedniu i Grazu!!!

Ja jechałem ekipą 6-ścio osobową na dwa auta. W obu autach były CB i navi. Dzięki temu wszędzie docieraliśmy szybko i za pierwszym razem. :>

Polecam też CB w jednym aucie- po drodze spotkacie na 28 kanale masę Polaków z radiami. Pytają i podpowiadają. Za autostrady w Chorwacji na bramkach płaćcie kartą a nie gotówką- będzie szybciej! Za wszystko też płaćcie kartą gdzie tylko można- będzie taniej! No i najważniejsze- w Chorwacji bardzo mile są traktowani Polacy!!!

Na granicy trzepią Niemców i Austriaków a Polacy prawie nie stają.

To tyle. Pytajcie jak trzeba.

Pozdrawiam wszystkich!