Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Światła postojowe świecą non stop !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

problem jest taki, że od kilku dni świecą światła postojowe nawet przy wyłączonym przełączniku E2. Ciekawe jest to, że świecą się obie strony (bez zegarów i oświetlenia tablic), po jakimś czasie gaśnie prawa i zostaje tylko lewa strona włączona. Bywało też, że reagowały podczas otwierania autka z kluczyka (migały i albo gasły albo się włączały).

Zrobiłem tak:

1. Odłączyłem kostkę od włącznika świateł i nie pomogło - czyli dobry.

2. Zdemontowałem kierownicę i rozłączyłem wszystko co tam było i też nic - czyli zespolony też nie.

3. Napisałem na forum po pomoc :)

Nie ogarniam instalacji pojazdu, żeby szukać od świateł skąd dostają sygnał. Może ktoś pomoże, każda podpowiedź mile widziana.

pozdrawiam, Grzesiek

---------

AUDI A4 B6 AVANT 2001 AWX

Opublikowano

..być może że padake strzelił moduł centralnej elektryki :mysli:

trzeba vagolem sprawdzić :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Komputer to pierwsza rzecz, którą sprawdzałem, ale ze względu na nawał spraw i wstępne wskazanie na zespolony diagnostyka odbyła się po macoszemu i kiepskim testerem.

Po testach napiszę co i jak, a tymczasem podpowiadajcie dalej ...

Opublikowano

moduł centralnej elektryki tez tak obstawiam :cool1:

Opublikowano
  • Autor

1. Czy tester VAG pokaże ewentualne uszkodzenie tego modułu?

2. Czy jeśli mam autko 2001 i podejrzewam moduł z końcówką D (bez kontroli żarówek), to mogę go zamienić na model K (chyba od B7) lub inny?

3. Czy jestem w stanie sprawdzić ten moduł poprzez, np. wyjęcie pinu od postojówek, żeby upewnić się, że sygnał wychodzi od tego modułu i nie jest generowany jeszcze gdzieś dalej? A jeśli dobrze myślę, to czy do tego modułu info o włączeniu postojówek pochodzi już tylko od przełącznika E2 i manetki przy kierownicy? (przepraszam, ale jak już pisałem nie ogarniam instalacji)

WOW, mam nadzieje, że mnie zrozumiecie :)

Opublikowano

VAG prawde ci powie i nie ma co gdybac :)

Na forum masz opis jakie MCE beda pasowac P&P wystarczy poszukac :wink4:

Opublikowano

1. powinien pokazać

2.nie możesz zamieniać sobie modułów na jaki chcesz , różnią sie od siebie są 2 rodzaje, pod instalacje HIGH i LOW od B7 można zastosować ale to wiąże sie z przekładką instalacji :cool1:

3.możesz wyjąć piny z kostki , wtedy napewno światła zgasną, całą rozpiske co i gdzie wyjąć znajdziesz tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0

najlepiej jakbyś pożyczył od kogoś taki moduł i podmienił na szybko :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, dużo zrozumiałem.

Wykaz modułów widziałem wcześniej, ale zdanie, że trzeba dopasować instalacje było mi potrzebne (na allegro znalazłem od B7).

Więcej napiszę po sprawdzeniu jaki mam moduł dokładnie i co pokazał VAG.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak,

Jeśli okaże się, że faktycznie MCE jest do wymiany, to spokojnie kupię od B6.

Ze schematów wersji LOW i HIGH widzę, że wersja LOW ma spięte światła postojowe przednie ze światłami z tyłu i to mi utrudnia sprawę bo tymczasowo wypiąłbym przód i poczekał na moduł.

Muszę Wam podziękować, bo nie sądziłem, że w kilka godzin zrobię krok naprzód. :notworthy:

Opublikowano

..w razie co mam taki moduł pod instalke LOW bez obsługi sprysków , jak coś to podeśle podmienisz i zobaczysz czy ok :naughty:

tylko jaki Ty masz D tak jak pisałeś :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Więc sterownik jest 8E0 907 279 C (LOW - bez obsługi spryskiwaczy, bez kontroli żarówek).

Zdążyłem tylko wypiąć wtyk ze sterownika i światła zgasły. Tak sobie uświadomiłem, że miałem i mam również problem z wycieraczkami przednimi, które potrafiły włączyć się z niewiadomej przyczyny i "chodzić" kilka minut po czym się wyłączyć. I teraz składając wszystko w całość wychodzi, że to będzie ten moduł._________________________________________________

Jeżeli posiadasz sterownik z literką "D", a z opisu na forum wynika, że jest on następcą "C", to pytam o możliwość sprzedaży.

Podaje moje namiary do kontaktu:

[email protected]

gg 4809218

[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 20:26_________________________________________________Temat zakończony ... przynajmniej tymczasowo.

Niestety diagnostyka modułu sprzętem Boscha (KTS) nie wykazała błędów w module, ale muszę zaznaczyć, że na 2 dni przed wspomnianym sprawdzaniem usterka ustała. Być może wilgoć się dostała do modułu i dlatego tak się zachowywał.

Przy okazji podziękowania dla kolegi Domin79 za podesłanie drugiego sterownika do sprawdzenia. Chociaż nie zdążyłem z podmianą, to sterownik zostaje u mnie :)

pozdrawiam