Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Kontrolka niski poziom oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam po przejechaniu około 20-30km zapala się żółta kontrolka niski poziom oleju,po wyjęciu bagnetu kontrolka gaśnie i znów 20-30km zapala się. Poziom oleju na bagnecie dobry,olej wymieniony proszę o porady

Opublikowano

jak otworzysz maske to kontrolka ci zgasnie zawsze[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:28_________________________________________________w moim tez mi sie zapalala kontrolka z poziomu oleju ale nie tak czesto.....a stan oleju masz dobry na bagnecie?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:29_________________________________________________I tez mialem problem z ta kontrolka stanu oleju...zapalala sie a stan oleju na bagnecie byl dobry.Jezdzilem po mechanikach i nic.W koncu kupilem czujnik nowy w aso i pojechalem do kolegi mechanika na wymiane tego czujnika.I co sie okazalo?Po wyjeciu starego czujnika porownalismy stary z nowym i stary czujnik okazal sie dluzszy od nowego czujnika.Zamontowalismy nowy czujnik poziomu oleju i problem zniknal.Do dzis juz mi sie kontrolka stanu oleju nie zapalila ani razu i stan oleju na bagnecie jest oki.

Opublikowano

W sumie tez mam taki problem ze stan oleju na bagnecie jest dobry a kontrolka potrafi sie zaświecić. Przy następnej wymianie oleju chyba wymienię czujnik na nowy bo czasem to irytuje.

Opublikowano
  • Autor

witam kontrolka gaśnie zawsze jak na moment wyciągnę bagnet lub odkręcę korek wlewu oleju. czujnik poziomu oleju wymieniony ale nie na nowy i dalej takie same obiawy

Opublikowano

witam kontrolka gaśnie zawsze jak na moment wyciągnę bagnet lub odkręcę korek wlewu oleju. czujnik poziomu oleju wymieniony ale nie na nowy i dalej takie same obiawy

A nie jak maskę otworzysz ?

Opublikowano
  • Autor

nie no co ma maska do poziomu oleju

Opublikowano

nie no co ma maska do poziomu oleju

Do poziomu nic ale do kontrolki niskiego stanu to już dużo

Opublikowano
  • Autor

maskę jak podniosę to kontrolka nie gaśnie

Opublikowano

jak otworzysz maske to kontrolka ci zgasnie zawsze[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:28_________________________________________________w moim tez mi sie zapalala kontrolka z poziomu oleju ale nie tak czesto.....a stan oleju masz dobry na bagnecie?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:29_________________________________________________I tez mialem problem z ta kontrolka stanu oleju...zapalala sie a stan oleju na bagnecie byl dobry.Jezdzilem po mechanikach i nic.W koncu kupilem czujnik nowy w aso i pojechalem do kolegi mechanika na wymiane tego czujnika.I co sie okazalo?Po wyjeciu starego czujnika porownalismy stary z nowym i stary czujnik okazal sie dluzszy od nowego czujnika.Zamontowalismy nowy czujnik poziomu oleju i problem zniknal.Do dzis juz mi sie kontrolka stanu oleju nie zapalila ani razu i stan oleju na bagnecie jest oki.

Żeby uzupełnić olej musisz podnieść maskę. Po zamknięciu powinna zgasnąć kontrolka. :)

Moim zdaniem w cytacie wyżej dostałeś odpowiedź. Możliwy czujnik. VAG-a podpinałeś ?

Myślę, że johan41 ma rację

Opublikowano

jak maske podniesiesz to kontrolka zaraz nie zgasnie tylko po chwili.Ja mialem to samo[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 23:52_________________________________________________mialem dluzszy czujnik i dlatego kontrolka sie zaswiecala bo caly czas ten czujnik pokazywal ze jest za niski poziom oleju.Kupilem nowy ori z aso pod model auta i zalozylem i mam problem z glowy

Opublikowano
  • Autor

witam jacekm masz rację jak otworzę maskę to kontrolka gaśnie co mam robić

Opublikowano

Czarek a ten czujnik poziomu oleju ktory zmieniles na ten uzywany byl tej samej dlugosci? I czy byl napewno dobry?

Opublikowano
  • Autor

witam zapytam mechanika który wymieniał i dam odpowiedż

Opublikowano

witam.Jak z tym czujnikiem?Masz juz to naprawione?

Opublikowano
  • Autor

Witam również.

Stało się dużo gorzej. Jadąc na wczasy nad morze koło Gdańska zapaliła się czerwona kontrolka oleju. Podjąłem ten temat w dziale "Serwisy Samochodowe- polecane". Jeżeli będziesz mógł coś doradzić, będę wdzięczny.

Opublikowano

Oj no to ci wspolczuje.To chyba masz cos z cisnieniem oleju

Opublikowano
  • Autor

To co przewidujesz ? Jakie mogą być twoim zdaniem koszty naprawy ?