Opublikowano 6 Lipca 201115 l witam po przejechaniu około 20-30km zapala się żółta kontrolka niski poziom oleju,po wyjęciu bagnetu kontrolka gaśnie i znów 20-30km zapala się. Poziom oleju na bagnecie dobry,olej wymieniony proszę o porady
Opublikowano 6 Lipca 201115 l jak otworzysz maske to kontrolka ci zgasnie zawsze[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:28_________________________________________________w moim tez mi sie zapalala kontrolka z poziomu oleju ale nie tak czesto.....a stan oleju masz dobry na bagnecie?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:29_________________________________________________I tez mialem problem z ta kontrolka stanu oleju...zapalala sie a stan oleju na bagnecie byl dobry.Jezdzilem po mechanikach i nic.W koncu kupilem czujnik nowy w aso i pojechalem do kolegi mechanika na wymiane tego czujnika.I co sie okazalo?Po wyjeciu starego czujnika porownalismy stary z nowym i stary czujnik okazal sie dluzszy od nowego czujnika.Zamontowalismy nowy czujnik poziomu oleju i problem zniknal.Do dzis juz mi sie kontrolka stanu oleju nie zapalila ani razu i stan oleju na bagnecie jest oki.
Opublikowano 8 Lipca 201115 l W sumie tez mam taki problem ze stan oleju na bagnecie jest dobry a kontrolka potrafi sie zaświecić. Przy następnej wymianie oleju chyba wymienię czujnik na nowy bo czasem to irytuje.
Opublikowano 8 Lipca 201115 l Autor witam kontrolka gaśnie zawsze jak na moment wyciągnę bagnet lub odkręcę korek wlewu oleju. czujnik poziomu oleju wymieniony ale nie na nowy i dalej takie same obiawy
Opublikowano 8 Lipca 201115 l witam kontrolka gaśnie zawsze jak na moment wyciągnę bagnet lub odkręcę korek wlewu oleju. czujnik poziomu oleju wymieniony ale nie na nowy i dalej takie same obiawy A nie jak maskę otworzysz ?
Opublikowano 8 Lipca 201115 l nie no co ma maska do poziomu oleju Do poziomu nic ale do kontrolki niskiego stanu to już dużo
Opublikowano 8 Lipca 201115 l jak otworzysz maske to kontrolka ci zgasnie zawsze[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:28_________________________________________________w moim tez mi sie zapalala kontrolka z poziomu oleju ale nie tak czesto.....a stan oleju masz dobry na bagnecie?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 00:29_________________________________________________I tez mialem problem z ta kontrolka stanu oleju...zapalala sie a stan oleju na bagnecie byl dobry.Jezdzilem po mechanikach i nic.W koncu kupilem czujnik nowy w aso i pojechalem do kolegi mechanika na wymiane tego czujnika.I co sie okazalo?Po wyjeciu starego czujnika porownalismy stary z nowym i stary czujnik okazal sie dluzszy od nowego czujnika.Zamontowalismy nowy czujnik poziomu oleju i problem zniknal.Do dzis juz mi sie kontrolka stanu oleju nie zapalila ani razu i stan oleju na bagnecie jest oki. Żeby uzupełnić olej musisz podnieść maskę. Po zamknięciu powinna zgasnąć kontrolka. Moim zdaniem w cytacie wyżej dostałeś odpowiedź. Możliwy czujnik. VAG-a podpinałeś ? Myślę, że johan41 ma rację
Opublikowano 8 Lipca 201115 l jak maske podniesiesz to kontrolka zaraz nie zgasnie tylko po chwili.Ja mialem to samo[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 23:52_________________________________________________mialem dluzszy czujnik i dlatego kontrolka sie zaswiecala bo caly czas ten czujnik pokazywal ze jest za niski poziom oleju.Kupilem nowy ori z aso pod model auta i zalozylem i mam problem z glowy
Opublikowano 10 Lipca 201115 l Autor witam jacekm masz rację jak otworzę maskę to kontrolka gaśnie co mam robić
Opublikowano 11 Lipca 201115 l Czarek a ten czujnik poziomu oleju ktory zmieniles na ten uzywany byl tej samej dlugosci? I czy byl napewno dobry?
Opublikowano 17 Lipca 201115 l Autor Witam również. Stało się dużo gorzej. Jadąc na wczasy nad morze koło Gdańska zapaliła się czerwona kontrolka oleju. Podjąłem ten temat w dziale "Serwisy Samochodowe- polecane". Jeżeli będziesz mógł coś doradzić, będę wdzięczny.
Opublikowano 17 Lipca 201115 l Autor To co przewidujesz ? Jakie mogą być twoim zdaniem koszty naprawy ?