Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wymiana sprężyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie Panowie, jestem świeżo po wymianie sprężyn przód na kayaba i z tego co wczoraj zobaczyłem to mam na odwrót. Mianowicie lewa od kierowcy jest szerszą stroną u góry, natomiast prawa węższą u góry(tym już ślimakiem) ?? Czy tak powinno być?? Trochę mnie to zdziwiło i martwi czy aby mechanik czegoś nie popieprz.....pozdrawiam

Opublikowano

no raczej sprężyny powinnny byc założone tak samo z obu stron :shocked::przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Ale na 100% bo jak pojade i zbesztan to chciałbym mieć pewność...

Opublikowano

na 99.9% a jak wyjdę z roboty to zajrze i Ci napisze na 100% :P

Z tym że przecierz to logiczne bo na kolumnie jest szeroki wieniec gdzie powinna siedzieć szersza część sprężyny a na górze jest małe mocowanie. Ciekaw jestem jak w ogóle komus udał sie taki wyczyn jak załozenie tego na odwrót. Jak masz możliwość to zrób fotki i wrzuc jak to wygląda z jednej i drugiej strony. Będzie dla potomnych jak nie montować :tongue4:

Opublikowano

Pewnie mu się pomyliło, tak to jest z mechanikami w naszym kraju :wallbash: ja też ostatnio się zdziwiłem jak ściągnąłem koło i zobaczyłem że łączniki stabilizatorów mam założone odwrotnie prawy na lewą a lewy na prawą stronę :shocked::wallbash:

Opublikowano

Pewnie mu się pomyliło, tak to jest z mechanikami w naszym kraju :wallbash: ja też ostatnio się zdziwiłem jak ściągnąłem koło i zobaczyłem że łączniki stabilizatorów mam założone odwrotnie prawy na lewą a lewy na prawą stronę :shocked::wallbash:

sory za OT ale jak może się pomylić coś takiego? No te łaczniki mozna pomylić ale sprężynę odwrotnie założyc?

Opublikowano

sory za OT ale jak może się pomylić coś takiego? No te łaczniki mozna pomylić ale sprężynę odwrotnie założyc?

Napisałem to ironicznie, chodzi mi oto, że mechanicy ( pewnie nie wszyscy ale 80%)w naszym kraju zatrzymali się na epoce malucha i poloneza, i coś bardziej skomplikowanego sprawia im trudność i wszystko może im się pomylić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

zajeb.....dodam, że robił to w godzinach wieczornych, bo po 22 zadzwonił, że właśnie złożym i jechałem odebrać.[br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 11:58_________________________________________________

Z tym że przecierz to logiczne bo na kolumnie jest szeroki wieniec gdzie powinna siedzieć szersza część sprężyny a na górze jest małe mocowanie. Ciekaw jestem jak w ogóle komus udał sie taki wyczyn jak załozenie tego na odwrót. Jak masz możliwość to zrób fotki i wrzuc jak to wygląda z jednej i drugiej strony. Będzie dla potomnych jak nie montować :tongue4:

no własnie mojąuawge zwróciło to, że szeroki wychodzi trochę poza ten jak to nazywasz "wieniec" u góry tak ja wychodził poza jego zakres. NIe wierzę muszę po pracy iśc z latarką i dokładnie to obejrzeć...

Opublikowano

zajeb.....dodam, że robił to w godzinach wieczornych, bo po 22 zadzwonił, że właśnie złożym i jechałem odebrać.[br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 11:58_________________________________________________

no własnie mojąuawge zwróciło to, że szeroki wychodzi trochę poza ten jak to nazywasz "wieniec" u góry tak ja wychodził poza jego zakres. NIe wierzę muszę po pracy iśc z latarką i dokładnie to obejrzeć...

w takim razie jeśli możesz zrób fotki jak to wygląda i wtedy powiemy czy jest ok czy nie

Opublikowano
  • Autor

oki