Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Drgania kierownicy, lewarka skrzyni przy przyspieszaniu w 2.5tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zaobserwowalem drgania kierownicy i lewarka skrzyni biegow, ktore z czasem sie nasilaly, wystepowaly przy dodaniu gazu, po spuszczeniu nogi z gazu ustepowaly. Trzeba bylo cos z tym zrobic, zawieszenie wykluczylem bo bylo robione niedawno. Jak sie okazalo przyczyna byla uszkodzona guma na przegubie (przy skrzyni biegow, czyli wewnetrzna). rozerwana na dwie czesci. Na poczatku nie chcialo mi sie wierzyc ze to moze byc przyczyna, no ale wymienic i tak trzeba bylo. Koszt 34eu komplet (tzn, guma smar, nowa gumowa uszczelka, zabezpieczenia i blacha zamykajaca przegub do skrzyni) kupywalem w niemczech bo najblizej mi tam do Audi. A z tego co mi w polsce powiedzieli to podrubek oslony wewnetrznej przegubu nie ma w sprzedazy (nie wiem ile w tym prawdy, ale oryginal to oryginal wiec mysle ze 34eu to nie duzo). Po wymianie (dzieki naszemu forum przeprowadzilem sam :notworthy: ) cud- zero bicia i drgan. Moze to pomoze niektorym znalezc przyczyne niektorych denerwujacych drgan.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

strzelania nie mialem, przeguby po d*pie nie dostaly bo w pore to wykrylem, dobrze ze zimy nie ma bo jak by posypalo tam blotem i piachem to by sie dopiero moglo narobic, jak ci przeguby strzelaja to znaczy ze juz sa na wykonczeniu