Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Podłączenie can-l can-h pod rns-e problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam. podłączałem rns-e pod zegary, pin 19 i 20 w zegarach pin 7 i 12 w navi. podłączyłem, sprawdziłem przewodzenie - wszystko oki, podłączyłem do kupy i niby podświetlenie rns-a sie pojawiło, navi wyłącza się po wyciągnięciu kluczyka, data i godzina zmienia się wraz z ustawieniami na zegarach ale!!!!!!!! no właśnie pomimo kodowania zegarów nie pojawiają się żadne info z radia na fisie a na dodatek przy próbie kodowania navi wyskakuje komunikat NO RESPOND FROM CONTROLER???? Używam vcds 10.6 czy jakoś tak z innymi sterownikami auta łączy się bez problemu tak że to chyba nie wina programu? proszę o jakąs podpowiedż bo już nie wiem co wykombinować

Opublikowano

kabelki z radyjka do zegarów skręcone ze sobą?????bo jeśli nie to możesz mieć takie właśnie cuda :mysli:

z tym brakiem połączenia z navi obstawiam że nie masz k-line :mysli:

luknij na rozpiske pinów rns-a i sprawdz czy masz , jeśli nie pociągnij kabelek z klimatronika lub złącza diagnostycznego :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

kodowanie zegarów: adaptacja kanał 62 jest wartość 21???? z tego co czytałem na forum to właśnie taka ma być(suma 1 + 4 + 16)

zmieniłem na 17 i dale nic, a co do k-line to sprawdze piny bo nie wiem, kable z radia do navi podłączyłem - can-l i can-h tak jak pisałem 19 i 20 pin w zegarach z 7 i 12 w navi, sprawdziłem czy sa dobrze podłączone, sprawdziłem opis na navi czy piny w radyjku zgadzają się z przejściówką na 2 din i wszystko oki, dziwi mnie to zwłaszcza żę działa podświetlenie i wyłącza się po kluczyku a skopro data i godzina na navi się zmienia zgodnie z zegarami to jakaś komunikacja jest

Opublikowano

kable z radia do navi podłączyłem - can-l i can-h tak jak pisałem 19 i 20 pin w zegarach z 7 i 12 w navi, sprawdziłem czy sa dobrze podłączone, ... a skopro data i godzina na navi się zmienia zgodnie z zegarami to jakaś komunikacja jest

Masz zrobioną "skrętkę" ? Te przewody CAN masz poprowadzone obok siebie, czy "skręciłeś je ze sobą" ?

Opublikowano
  • Autor

skręciłem ze sobą

poprawiam się nie skręciłem tylko poprowadziłem obok siebie :wallbash: