Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Rytmiczne huczenie łożyska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Temat, który podejmuje był podejmowany setki razy ale może komuś się przyda mój opis sytuacji. Nie dawno kupiłem autko i wiadomo było, że do wymiany są łożyska z przodu (w kołach). Na różnych forach czytałem, że jak huczy przy skręcie w lewo to prawe i na odwrót oraz informacji, że może być zupełnie odwrotnie. U mnie huczało jak w lokomotywie aż cały przód wpadał w wibracje, przy skręcie w lewo i w prawo hałas się nasilał, dzisiaj się zawziąłem i postanowiłem zrobić z tym porządek. Wymieniłem lewe łożysko, prawe mam robić jutro ale po zmianie lewego hałas znikł :). Zacząłem się zastanawiać czy wina mogła leżeć po stronie amortyzatora bo jak się okazało dolne mocowanie było kompletnie rozkręcone. Chodzi mi o śrubę z nakrętką, która mocuje goleń amorka w czymś co nazwałbym dolnym wahaczem, nakrętka miała około 5mm luzu. (auto sprowadzone :shocked:) Sprawdzajcie swoje autka po zakupie bo jak widać niespodzianek nie brakuje. Teraz dylemat czy zmieniać prawe dla zasady (może będzie jeszcze ciszej). Nie mam kanału ani garażu, wszystko łącznie z rozrządem robiłem pod chmurką i jak prawe padnie w styczniu to będzie kicha.

Pozdrawiam.

Zapomniałem napisać, że gnałem z tą nakrętką 180km/h, zgroza...

Opublikowano

rób drugie łożysko, stosunkowo drogie nie są a masz spokój na lata

Opublikowano
  • Autor

Już zrobiłem, teraz to jak w limuzynie. Koła zapomniałem przykręcić i po 20km zaczął się znowu łomot, ale się spociłem. Na szczęście wszystko ok.