Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Bixenon co potrzeba??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce założyć bixenon do swojej B7 i ma już dawce :naughty:ale nie wiem co jeszcze potrzeba wymontować oprócz lamp tak żeby uruchomić u siebie wszystko. Dawca to B7 w Avancie. Mogę wymontować wszystko oprócz wiązki bo tę już ktoś kupił. W tym momencie zamontowany mam u siebie moduł w wersji High z sensorem deszczu i świateł oraz aktywnym CLH i włącznikiem Auto. Lampy naturalnie zwykłe.

Opublikowano

Adapter/przejściówke do bixenonu. Koszt około 50 Euro. :wink4: Wpinasz tylko później dwa kabelki do MCE, VAGowanie i wszystko pięknie świeci. :good:

Opublikowano
  • Autor

Adapter/przejściówke do bixenonu. Koszt około 50 Euro. :wink4: Wpinasz tylko później dwa kabelki do MCE, VAGowanie i wszystko pięknie świeci. :good:

a nie lepiej jakoś przelutować wtyczki niż płacić 50 eur??

Opublikowano

w tekscie widze "mam lampy zwykle" - jak sadze "zwykle nie-ksenonowe" czy moze "zwykle-ksenonowe"?

W tym pierwszym przypadku bardziej interesujace byloby jak to zrobic nie na zasadzie "hid-allegro" ale z poziomowaniem

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

w tekscie widze "mam lampy zwykle" - jak sadze "zwykle nie-ksenonowe" czy moze "zwykle-ksenonowe"?

W tym pierwszym przypadku bardziej interesujace byloby jak to zrobic nie na zasadzie "hid-allegro" ale z poziomowaniem

Pozdrawiam,

Przemek

zwykłe- bez xenonu no i właśnie o to mi chodzi żeby zrobić jak ori - tylko co potrzebuje wymontować od "auta dawcy" żeby był komplet

Opublikowano

Gdzies na forum jest opisane wszystko co potrzeba do zmiany na Bixenon , tylko nie moge znalezc :mysli:

Tu masz watek jak to jest w B6 sa nieduze roznice tylko w podlaczeniu :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=164764.45

Na pewno musisz zmienic lampy , instalacja trzeba sprawdzic jeszcze jaki siedzi MCE zeby obsluzyl BIXA , sterownik , czujniki samopoziomu :)

Opublikowano
  • Autor

Gdzies na forum jest opisane wszystko co potrzeba do zmiany na Bixenon , tylko nie moge znalezc :mysli:

Tu masz watek jak to jest w B6 sa nieduze roznice tylko w podlaczeniu :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=164764.45

Na pewno musisz zmienic lampy , instalacja trzeba sprawdzic jeszcze jaki siedzi MCE zeby obsluzyl BIXA , sterownik , czujniki samopoziomu :)

ok poszukam jeszcze. MCE mam w wersji HIGH spokojnie przyjmuje kodowanie na bixenon. Sterownik- tylko gdzie on jest w Avancie i który to jest??

Opublikowano

Sterownik montowany jest pod schowkiem pasazera ale tylko w autach wyposazonych w Xenon :)

Ja bym juz rezal Bixa skretnego :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Sterownik montowany jest pod schowkiem pasazera ale tylko w autach wyposazonych w Xenon :)

Ja bym juz rezal Bixa skretnego :decayed:

Tez chętnie ale dorwać lampy to .... A jaki jest numer wtyczek tych do bixa??[br]Dopisany: 04 Sierpień 2011, 10:10_________________________________________________dobra mam to chyba te:

WTYCZKA 6R0973735 - 10 STYKOW

WTYCZKA 1J0973737 - 14 STYKOW

Opublikowano

no ciekawy watek podlinkowano tutaj z montazem poziomowania

Jako alternatywe powiem, ze sa systemy uniwersalne do samopoziomowania - polega to na tym, ze przykleja sie "czujke" w podlodze bagaznika - oczywiscie jest to obslugiwane nie przez vagcoma/vcdsa (nie jest to w zaden sposob spiete z canem itp)

Widzialem takie cos na ebayu kiedys... nie pamietam ile kosztuje, nie wiem jak to dziala...

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

dobra Pany Bixenon już jest wyciągnięty zderzak z spryskami też :evil: jutro reszta gratów. Pytanie o spryski - czy zbiorniczek też muszę swój zmienić czy wystarczy podpiąć tylko silniczek (jak podpiąć ten silniczek czy do tego idzie jakaś osobna wiązka czy to po prostu z tej podstawowej co na szyby idzie się podpina??

Kostki kupione w ASO koszt 16zl za sztk + piny :confused4:

Opublikowano

Zbiornik kupujesz pod dwie pompki albo rezasz :wink4: wiercisz dziure i wszystko mocujesz. Podlaczasz do MCE , kodujesz i wszystko gangla :)

http://www.audi-sport.net/vb/a4-a4-cabriolet-s4-forum-b6-chassis/20231-retrofit-headlamp-washers.html

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=177554.45