Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Dziwny dźwięk spod maski silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie,przejzalem kilkadziesiat stron na forum ale nie spotkalem nurtujacego mnie tematu-(z" szukaj "nie za bardzo mi wychodzi) otoz problem jest taki ze;ok.1000-1500km temu wymienilem rozrzad i przy okazji( przebieg to 242000km.)szklanki hydraulicznej regulacji luzu zaworowego(febi),po tej operacji stwierdzilem ze raczej bardziej :cyka:niz przedtem ale myslalem ze sie wszystko ulozy,kilka dni temu zaczal dochodzic z pod maski dzwiek podobny do takiego jakby skonczone klocki,podnioslem maske i wydawalo sie ze to alternator tak sobie szumi-wymienilem alternator i jest jakby troche ciszej ale to nie to co bylo,odkrecilem korek wlewu oleju i tu niespodzianka-na korku i w okolicy zauwazylem tak jakby piasek czy cos podobnego,na palcu troszke czuc grudki ale po kilkukrotnym przesunieciu palcami jest wszystko ok,na miarce oleju raczej tego nie ma,panowie czy kojarzycie moze w czym jest problem?charakterystyka pracy raczej sie nie zmienila tylko te :szuranie; BYLBYM WDZIECZNY za kazda podpowiedz czy sugestie,olej jaki stosuje od kupna czyli 70000km to mobil s 10w40-pozdrawiam i czekam na rozsadne podpowiedzi

Opublikowano

Proponuje upuść trochę oleju i zobacz czy przypadkiej nie masz jakiego syfu/opiłków itp. Ciężko tak w ciemno coś powiedzieć, ale skoro piszesz że coś czułeś a teraz nie to jednak w pierwszej kolejności sprawdził bym ten olej. Masz klime? możesz łożysko na sprężarce klimy Ci hałasuje skoro piszesz że wymieniłeś alternator i ciut ucichło.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za sugestie,klimy nie mam ale ten olej sprawdze

Opublikowano

Mi jak plecionka sie kończyła to tak cykało a już chciałem wymieniac pół silnika też myślałem o szklankach dopiero mój mechanik wyczaił że to plecionka. Kupiłem nową i cykanie ucichło.