Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Buczenie w okolicach bezpieczników-rozładowywanie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Mam problem od 2 dni cos mi rozładowywuje akumulator najpierw podczas jazdy słyszalne było pykanie w okolicach komp. gazu ( obok akum.) ale to ustałao dokładnie nie mogłem tego zlokalizować poniewaz jak unosłem maskęto juz przestało .

nastepnego dnia juz nie mogłem go odpalic. za pomocą drugiego auta i kabli odpalił bez problemu przejechałam ok250km i po 2 godzinach znów go nie mogłem odpalic podładowałek aku. i odlaczyłem go na noc nastepnego dnia przed odjazdem podpiołem aku. i odpaliłem i wrociłem owe 250km.

I tak teraz nawet podczas jazdy słyszalne jest takie buczenie pod osłoną (nad peadłami) jak silnik jest odpalony , po zdjeciu oslany (nad peałami) to buczenie wydobywa sie z takiej wiązki przewodow 3 nakretki M6 czerwone przewody tam są przykrecone (na zdj). sa tam tez bezpieczniki ale one są ok. natomiast przy zgaszonym silniku równiez z tamtąd wydobywa sie taki dziwny dżwiek jak by syczenie powietrza ??? po odłaczeniu aku. wszystko ustaje .

Wydaje mi sie ze to własnie to syczenie rozładowywuje mi aku :( Panowie co to może być jakieś sugestne ???

Pozdrawiam colak.

15082011043.jpg

[br]Dopisany: 15 Sierpień 2011, 23:53_________________________________________________Zapomiałem jeszcze dodac w slinku wyskakuje mi cały czas błąd 17841 jednak praktycznie nic nie ma na temat tego błedu :(((

Opublikowano
  • Autor

Witam dzieki za info sprawa załatwiona powodem zwarcia i buczenia była woda w obudowie komputera przekaźniki 219 oraz 373 były w wodzie i stąd zwarci i rozładowywanie aku. po wysuszeniu całej skrzynki i gniazd oraz wymianie przekaźników wszystko gra :)

Pozdrawiam

Opublikowano
:good: Z tą wodą w skrzynce, to już gdzieś widziałem na forum. A zabezpieczyłeś to jakoś przed ponownym zalaniem?
Opublikowano
  • Autor

Witam

Tak teraz wkręcone ś wszystkie śruby oraz mały otworek na spodzie obudoy aby woda spłyeła tak własnie bybo gdzieś opisane :)

mysle ze bedzie ok:)