Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem podczas skrętu, kierownica zaczęła działać z opóźnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogłem znaleźć co przypomina mój problem wiec zakładam nowy, jeśli taki był już na forum to sory

Dziś podczas jazdy z Sącza do Krakowa w pewnym momencie podczas niewielkiego skrętu poczułem jakby kierownica zaczęła działać z opóźnieniem , zjechałem na pobocze , kiedy zacząłem kręcić kierownica, (nie jestem mechanikiem ani nie mam dużego doświadczenia w tym temacie) ale wydaje mi się ze kola jakby nie skręcały się do takiego stopnia jak wcześniej i czyje „luzy” na kierowany, czy może to być związane z „ ;KOŃCÓWKA DRĄŻKA KIEROWNICZEGO” proszę o pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam ja mam ten sam problem i nie wiem co jest i czuje równiez lekkie luzy na kierownicy jesli ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc!!!!pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie z kolei jest taki smieszny efekt przy dużym skręcie (np. rondo) że jak już zaczynam odbijać w drugą stronę (do zjazdu np. z ronda) to czuć jakby kiera już skręciła a koła z opóznieniem skręcają za nią - jest tak tylko w jednym momencie... help?

Opublikowano

może jestem przewrażliwiony ,ale ja też zaczynam coś podobnego odczuwać, jadąc slalomem po prostej równej drodze też czuję że układ kierowniczy jest lekko leniwy i jakby nie nadążał za moimi ruchami, ale może się czepiam szczegółów hmm :mysli:

może przekładnia kierownicza już nie domaga :mysli:

Opublikowano

hehe za duża moc na AHU i nie nadaża kiera :D

Opublikowano

hehe za duża moc na AHU i nie nadaża kiera :D

myślisz... :tongue4:

Opublikowano

A może ma to związek z gumowymi tulejami w wahaczach ?? Po prostu guma wyrobiła się ..... szczególnie na dolnych bananach :mysli: Ostatnio jak sprawdzałem zawieszenie to zauważyłem, że na talepakach zimmerbloki na dolnych wahaczach delikatnie ustępują.... nie mają luzu tylko guma po prostu ugina się i może mieć to wpływ na skręt bo wtedy delikatnie obraca się cała zwrotnica.

A co do opoznienia skrętu to jezeli na zgaszonym silniku nie ma luzu na fajerze to nie ma za bardzo opcji żeby koła nie nadążały za ruchem kierownicy..... w końcu to wspomaganie a nie hydraulicznie sterowany skręt kół. Przecież wspomaganie pomaga skręcać a nie skręca....to znaczy kazdy ruch kierownicy przekłada się na skręt kół - maglownica jest sztywnym elementem mechanicznym i chyba nie ma w niej żadnych sprężyn powodujących opóźnienia skrętu kół - w koncu chodzi tu o nasze bezpieczeństwo :naughty: .

Ot taki mały wywód. Mam nadzieję, że zrozumiały.

Proszę o komentarze..... mogę się mylić. :hi: