Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Sprawa mulenia się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem, że już był taki temat poruszany,ale przeglądając od podszewki te forum nie znalazłem odpowiedzi na dolegliwość mojej audi i bardzo prosiłbym o odpowiedzi, gdyż chciałbym uczęstniczyć w zlotach Audi a z taką jazdą jaką ja określam na 90 ps to wstyd podjeżdżać, a sprawa jest taka:

Jeśli przegonie auto po autostradzie powiedzmy 120 km/h non stop przez długość drogi około 500 km (nie w polsce:/), auto po tym czasie zbiera się dla mnie wystarczająco , tyle tylko ze przez okres jakiegoś dnia jazdy po tej jeździe po autostradzie. Później nie wiadomo jak i skąd przyspiesz jakby miał 80 PS.

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie, Marcin.

Opublikowano
  • Autor

Przy 4 tys obrotów może coś tam czuć, że przyspiesza, ale to i tak padaczka, jutro odbieram od mechanika auto, odłączę przepływomierz i zobaczę czy jest różnica. Jeszcze jest taka sprawa, że audi pali mi w przedziale od 6,4 do 8 l/100, nie więcej nie mniej. Następna sprawa jest taka, że przed dwoma tysiącami obrotów jak przyspiesza audi to nie ważne na jakim biegu jest zadławi się trochę i tak jakby delikatnie strzela z tłumika i to nie za każdym razem zadławi się, i ten problem tak jakby nasila się coraz bardziej:/ Następna sprawa jest taka że prawie w ogóle nie hamuje auto silnikiem, tj. jak rozpędzę auto to i puszcze gaz przy włączonym biegu to można powiedzieć że z górki rozpędza się zamiast zwalniać:/ Pod komputer podłączałem i vag i oryginalny serwisowy program, nie ma żadnych błędów.

Czy ktoś pomoże mi na którąś kwestie co napisałem? Chciałbym się cieszyć urokiem audi, jak na dzisiejszy czas to tylko mnie drażni...

Pozdrawiam.[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2011, 20:34_________________________________________________Witam,

odłączyłem wtyczke z przepływomierza i przejechałem się kawałek to chodził jakby gorzej, żeby ruszyć musiałem dodać więcej gazu, a na wolnych obrotach nie było różnicy po odpięciu wtyczki z przepływomierza, tzn silnik chodził tak samo.