mily Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Witam, Na parkingu zarysowano mi zderzak w większości to lakier sprawcy ale są rysy, zderzak nie pękł i chyba trzyma się na uchwytach. Poniżej zdjęcia uszkodzenia: Na jaką kwotę prawdopodobnie wyceni rzeczoznawca z ubezpieczenia (co zaproponuje czy wymiana zderzaka wchodzi w grę czy tylko ponowne malowanie) Teraz trochę będzie skomplikowane. Do szkody doszło 2 dni temu i za szybą znalazłem karteczkę na której sprawca napisał że to on zarysował autko i jego numer telefonu. Chciałem się dogadać ale proponuje 50 zł a z tego co ja się zorientowałem to malowanie zderzaka jest ok 350 do 500 zł. Stwierdziłem że piszemy oświadczenie ale odmówił. Czy po dwóch dniach od szkody mogę zadzwonić na policję?? Dla policji mam dowody takie jak chociażby ta kartka na której się przyznał do winy no i oczywiście są ślady na jego aucie.
a4bydgoszcz Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 dzwon stary sprawa ewidentna policja juz to ogarnie masz karteczke i probowales sie ugadac z typem a oni go letko potrzasna jak beda kumaci i dojdzie do tego ze dostanie mandacik i wine. z ubezpieczalni nie licz na wymiane zderzaka bo pekniec nie ma ale zrobi ci wycene i po pomalowaniu na pewno przytulisz kilka stowek do kieszeni. mysle ze wycena moze byc na 8stowek
mily Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć??
Rekomendowane odpowiedzi